بررسی مزدا MX-5 میاتا مدل ۲۰۱۶

بررسی مزدا MX-5 میاتا مدل ۲۰۱۶

نسل چهارم مزدا MX-5 قدم‌های بزرگی برای موفقیت برداشته است. موفقیت‌های بی‌سابقه مزدا MX-5 در طول ۲۵ سال گذشته باعث شده تا این مدل به پرفروش‌ترین اتومبیل دو نفره اسپرت تبدیل شود. آمار فروش مزدا MX-5 در بازار اروپا بسیار بالاست و در این بین اهالی انگلستان علاقه وافری به مزدا MX-5 دارند. به همین دلیل نصف کل تعداد به فروش رسیده از مزدا MX-5 در پهنه قاره اروپا مختص بازار انگلستان است.

کوچک‌تر، بیشتر از ۱۰۰ کیلوگرم سبک‌تر و بسیار اقتصادی‌تر از نسل گذشته. مزدا MX-5 نسل چهارم با صفات فوق به بازار برگشته تا پیشنهاد جذابی پیشِ روی دوست‌داران اتومبیل‌های اسپرت سبک‌وزن و مشخصاً دو نفره باز شود. به‌خصوص متقاضیانی که موجودی حسابشان برای خرید اتومبیل‌هایی مثل پورشه باکستر کافی نیست.

سقف این مدل در قسمت پشت سر راننده و سرنشین جا می‌گیرد. در حالی که نسل چهارم مزدا MX-5 نسبت به سلف خود در هنگام رانندگی کوچک‌تر احساس می‌شود، با این حال این مدل فضای پا و سر گسترده‌تری نسبت به مدل قبلی در اختیارتان قرار می‌دهد. متقاضیان خرید مزدا MX-5 می‌توانند از میان دو نوع موتور مختلف با حجم‌های ۱.۵ و ۲ لیتری اسکای اکتیو که قدرت تولیدی را به‌وسیله‌ یک گیربکس ۶ سرعته دستی به محور عقب منتقل می‌کنند، انتخاب نمایند.

طراحی بیرونی مدل MX-5 به‌مانند اکثر ساخته‌های نوین کمپانی ژاپنی مزدا، نشأت گرفته از زبان طراحی کودو است و طراحان مزدا با تلاش سخت توانسته‌اند از طول کلی بدنه ۱۰ میلی‌متر بکاهند و این امر با کاستن ۱۵ میلی‌متری از فاصله میان محورهای جلو و عقب و کاهش ۴۵ میلی‌متری از فاصله میان محور جلو تا سپر، حاصل شده است. نتیجه تمام این تغییرها در طول بدنه زیباتر شدن اتومبیل است به‌طوری‌که نسل چهارم مزدا حالتی بسیار عضلانی پیدا کرده است.

چراغ‌های باریک LED و هم‌چنین جلوپنجره بزرگ، شخصیتی بسیار جذاب و گیراتر را به نسل چهارم مزدا MX-5 بخشیده‌اند هم‌چنین روشنایی خاص چراغ‌های عقب هنگام شب به زیبایی هر چه بیشتر اتومبیل کمک می‌کند.

با نگاه مختصری به داخل کابین متوجه می‌شویم که رنگ قسمت بالایی رودری ها با رنگ بدنه اتومبیل هم‌خوانی دارد. کمپانی مزدا عقیده دارد استفاده از رنگ‌های هم‌رنگ بدنه در داخل کابین به سرنشینان کمک می‌کند تا بفهمند در بیرون از اتومبیل چه خبر است. در قسمت بالایی داشبورد نسخه‌های فول آپشن این اتومبیل از یک مانیتور آیپد مانند استفاده شده که به‌وسیله یک اهرم دوار که بغل ترمزدستی جا خوش کرده کنترل می‌شود. در قسمت پائینی مانیتور نام‌برده شده، سه کنترلر گرد وجود دارد که وظیفه آن‌ها کنترل سیستم تهویه مطبوع است. جایگیری صندلی‌ها هم به‌گونه‌ای است که ارتفاع نشیمن‌گاه صندلی راننده ۱۵ میلی‌متر از صندلی سرنشین کمتر است در واقع راننده اتومبیل فاصله نزدیک‌تری تا مرکز ثقل اتومبیل دارد!

نسل چهارم مزدا میاتا با وزن خالصی در حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم، در حدود ۱۰۰ کیلوگرم و البته بسته به آپشن بندی‌های مختلف از نسل سوم سبک‌تر و تنها ۵۰ کیلوگرم از اولین نسل خود که ۲۵ سال قبل عرضه شده بود، سنگین‌تر است. به لطف این بدنه سبک‌وزن، اتومبیل حتی با موتور ۱.۵ لیتری ۱۲۹ اسب بخاری که نسبتاً کم‌توان است هم عملکرد فنی خوب و قوی دارد.

مهندسان مزدا، موتور ۱.۵ لیتری این اتومبیل را تحت یک بازنگری کلی قرار داده‌اند تا عملکرد موتور در تمامی دورها نرم باشد و موتور به راحتی بتواند به دوران حداکثر ۷۵۰۰ دور در دقیقه برسد. با این شرایط راننده این امکان را خواهد داشت که هنگام خروج از پیچ دنده را سبک‌تر کرده و با قدرت بیشتری به راه خود ادامه دهد. هم‌چنین با خارج کردن سیستم کنترل کشش از مدار می‌توان چرخ‌های عقب را به هرزگردی واداشت، اما ماشین همواره اینکه چقدر توانایی‌هایش برای این کارها محدود است را به شما گوشزد می‌کند.

سیستم تعلیق اتومبیل که در جلو از نوع دوبل جناغی و در محور عقب از نوع مالتی لینک (چند اتصالی) است، بسیار منعطف عمل می‌کند عملکرد فرمان راک‌اندپینیون هم که از سیستم کمکی الکتریکی بهره می‌برد بسیار سبک احساس می‌شود.

همان‌طور که در ابتدا ذکر شد برای این اتومبیل موتور دو لیتری اسکای اکتیو هم قابل سفارش است اما به دلیل هزینه‌های اضافی و مصرف سوخت بالاتر نسبت به مدل ۱.۵ لیتری و هم‌چنین وزن پایین بدنه، ما موتور ۱.۵ لیتری را برای MX-5 مناسب‌تر می‌دانیم. هر دو موتور قابل سفارش بر روی مزدا MX-5 از نوع اسکای اکتیو با پاشش سوخت مستقیم و نسبت تراکم بالا هستند. میزان مصرف سوخت تخمینی برای مزدا MX-5 با موتور ۱.۵ لیتری حدود ۴.۷ لیتر (۵۰MPG) و میزان گازهای CO2 تولیدی ۱۳۰ گرم در هر کیلومتر می‌باشد.

مدت زیادی از رونمائی مزدا MX-5 نگذشته و هنوز مشکلات کیفیتی که نیازمند گذشت زمان و طی مسافت‌های زیاد است، ناشناخته مانده‌اند. اما به نظر می‌رسد مزدا MX-5 به دلیل نداشتن ابزار مکانیکی پیچیده مثل گیربکس دو کلاچه و ورودی‌های هوای تطبیقی، ازنظر فنی اتومبیل بی‌دردسری باشد. اما شایان ذکر است که اگر از اتومبیل خود در جاده و پیست به‌سختی کار بکشید، لنت و دیسک ترمز و هم‌چنین تایرها اولین قسمتی خواهند بود که به صورت فوری نیازمند تعویض می‌شوند.

هنوز تست ایمنی از جانب مرکز (NHTSA) بر روی مزدا MX-5 نسل چهارم انجام نگرفته، اما با توجه به بهره‌مندی از سامانه کمکی i-ACTIVESENSE که با استفاده از مجموعه‌ای از رادارها و سنسورها خطرات احتمالی مثل اتومبیل پارک شده در جلو و خروج از خط را به اطلاع راننده می‌رسانند و هم‌چنین ایربگ ها کناری و محافظ سر، به نظر می‌رسد که مزدا MX-5 امتیاز بالایی در تست‌های ایمنی کسب کند.

  • فرم بدنه و ظرفیت سرنشین: رودستر/ دو نفر
  • موتور: ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری اسکای اکتیو G
  • قدرت موتور: ۱۲۹ اسب بخار در ۷۰۰۰ دور در دقیقه
  • گشتاور: ۱۵۰ نیوتن‌متر در ۴۸۰۰ دور در دقیقه
  • گیربکس: ۶ سرعته اسکای اکتیو MT
  • وزن خالص: ۱۰۰۰ کیلوگرم
  • مصرف سوخت: ۴.۷ لیتر تخمینی

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
14 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.