بررسی مزدا ۶ گرند تورینگ ۲۰۱۶

بررسی مزدا ۶ گرند تورینگ ۲۰۱۶

برخی افراد به شما خواهند گفت که سدان های میان‌سایز دیگر فروش نمی‌روند. محبوبیت این خودروها تحت تأثیر موج عظیم خودنمایی کراس‌اوورها قرار گرفته است.

این افراد به عقیده من در اشتباه هستند. مطمئناً در بازار امروزی کراس اوورها معامله‌ی خوبی به حساب می‌آیند اما سدان های میدسایز نیز نباید مورد طعنه قرار گیرند. این دسته از خودروها همه ساله نزدیک سه میلیون فروش در آمریکای شمالی دارند.

هنوز هم ما را باور ندارید؟ به تعداد مدل‌های حاضر در بازار نگاه کنید. تقریباًهمه‌ی آن‌ها در دو سال گذشته بازطراحی و فیس لیفتی را تجربه کرده‌اند.

حال با این توصیفات به بررسی مزدا ۶ گرند تورینگ می‌پردازیم. این خودرو جدیدترین سدان میدسایز بازار نیست اما شاید بتواند به عنوان خوش‌تیپ‌ترین مدل شناخته شود و یکی از بهترین‌ها لقب بگیرد.

کار سختی است که یک زبان طراحی موردپسند همه‌ی افراد قرار بگیرد اما مزدا این مهم را به انجام رسانیده است. شباهت‌های مدل‌های تولیدی مزدا به یکدیگر آشکار است و کافی است مزدا ۶ را در کنار دیگر ساخته‌های این شرکت قرار دهید تا این موضوع را بفهمید. خطوط شخصیتی این سدان به خوبی با خط شانه‌ی عضلانی ترکیب شده و باعث شده تا مزدا طویل‌تر از آن چیزی که هست به نظر آید.

برخی مزدا ۶ را از نظر طراحی بیرونی به عنوان پرچم‌دار سال ۲۰۱۶ عنوان می‌کنند. در تریم GT همانند خودروی حاضر در تست، شاهد اضافه شدن چراغ‌های جلوی LED، مه شکن و… هستیم که به عنوان جزئیات اضافی یک سدان جذاب محسوب می‌شوند.

همانند تمامی خودروهای این کلاس، کابین مزدا ۶ حداقل در تریم GT به محدوده‌ی خودروهای ممتاز وارد می‌شود. کابین خودرو جایی است که بیشترین کارها برای این مدل صورت گرفته و شاهد اعمال دسته از تغییرات برای بهبود عملکرد و احساس کابین هستیم.

مفهوم کاکپیت مزدا در اینجا به حد کمال رسیده و کابینی با تمرکز روی راننده داریم که تمامی کنترل‌ها و اجزا را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

صفحه‌نمایش اطلاعات سرگرمی مزدا در این خودرو تبدیل به نمونه‌ی ایستاده‌ی شبیه آئودی و مرسدس بنز شده که باعث پایین آمدن ارتفاع داشبورد شده است. اهرم کنترل سیستم اطلاعات سرگرمی نیز جدید بوده و در هنگام رانندگی استفاده‌ی آسانی دارد. عملکرد و کاربرد این سیستم وسیع بوده اما در هنگام حرکت خودرو باید دقت بیشتری را به خرج داد.

برخلاف آئودی و مرسدس، صفحه‌نمایش به‌طور مناسب اندازه‌ی ۷ اینچی داشته و برای کسانی که تجربه‌ای مشابه تبلت ها می‌خواهند به اندازه‌ی کافی حساس است.

این سیستم که از آخرین نسخه‌ی اینترفیس مزدا استفاده می‌کند کارایی خوبی داشته اما خاص و ویژه نیست و در مقایسه با رقبا کمی سالخورده به نظر می‌آید مخصوصاً در برابر مدل‌هایی که از اپل کارپلی و اندروید اتو پشتیبانی می‌کنند.

کابین به‌طور استثنایی ساکت است و سیستم صوتی Bose با ۱۱ بلندگو به همراه نوع مواد بکار رفته باعث ایجاد این حس می‌شوند که در خودرویی گران‌تر قرار دارید. کروم ساتین و جزئیات پیانو بلک در کابین به چشم می‌خورند و می‌توانید برای صندلی‌ها و دیگر سطوح چرم سیاه یا سفید را انتخاب کنید.

فضای سر مزدا ۶ بدترین در کلاس نیست اما بهترین هم نیست. نوع طراحی خودرو به همراه سانروف استاندارد مدل GT شاید باعث ایجاد احساس کلاستر و فوبیا شود. فضای پا نیز بد نیست اما افراد بلندقد شاید احساس راحتی کمتری داشته باشند.

توصیف رانندگی درگیر کننده‌ی مزدا ۶ تنها بخشی از داستان است. شاسی خودرو سفت و خوب بوده و سیستم تعلیق نیز در محدوده‌ی اسپورت قرار می‌گیرد اما به منظور سواری نرم به حد کافی نرم است. همین اوضاع در مورد سیستم فرمان نیز برقرار است. فرمان خودرو طبق عادت مزدا تیز است. در مجموع فرمان خودرو به خوبی ناهمواری‌ها را جذب کرده و در مقابل آن‌ها واکنش نشان می‌دهد و سطحی از خونسردی را که خاص این کلاس نیست نشان می‌دهد.

تنها پیشرانه‌ی قابل انتخاب نسخه‌ی ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری است که با در نظر گرفتن اینکه هوندا آکورد می‌تواند پیشرانه‌ی ۶ سیلندر داشته باشد کمی ناامیدکننده جلوه می‌کند. این پیشرانه قدرت ۱۸۴ اسب بخاری و گشتاور ۲۵۱ نیوتون متری دارد و می‌تواند به گیربکس ۶ سرعته ی دستی یا اتوماتیک متصل شود. با عرضه‌ی گیربکس دستی مزدا به معدود کمپانی‌های حاضر در سگمنت تبدیل می‌شود که خودروی خود را با سه میدونی عرضه می‌کند.

خودروی حاضر در تست از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کند که در ترکیب با پیشرانه لذت رانندگی خوبی ایجاد می‌کند. پاسخ پیشرانه تا زمانی که واقعاً پایتان را روی میدونی گاز نفشارید کند و تنبل است و خودرو سنگین‌تر از آنی که هست احساس می‌شود.

با خارج کردن گیربکس از حالت اسپورت به خاطر کاهش مصرف سوخت شاهد سبک شدن دنده‌ها خواهیم بود اما در حالت اسپورت تعویض دنده‌ها در اکثر موقعیت‌ها در دورهای بالا انجام می‌شود. حالت زیبای خودرو لذت استفاده از میدونی شیفترها است که در بین خودروهای غیراسپورت از بهترین نمونه‌ها است.

پس از گیربکس ترمزهای احیاکننده قرار دارند. سیستم احیاکننده بخشی از پکیج تکنولوژی در دسترس است و انرژی جنبشی تولید شده در هنگام ترمز گرفتن را به الکتریسیته تبدیل می‌کند. قطعاً این یک ویژگی جذاب در خودرویی غیرهیبریدی و الکتریکی است و به پیشرانه اجازه می‌دهد تا تمرکز کمتری روی بخش‌هایی همچون چراغ‌ها و سیستم تهویه مطبوع داشته باشد و اکثریت هم‌وغم خود را روی تولید قدرت و رساندن آن‌ها به چرخ‌ها بگذرد؛ اما برخلاف تنظیمات احیاکننده‌ی مرسوم، ترمزهای مزدا ۶ احساسی شبیه کارکرد بسیار سخت دارند. حتی در سرعت‌های پایین، فشردن میدونی ترمز می‌تواند احساسی شبیه تلاش به نگه‌داشتن کامیون ماک با ترمزهای ساخت Yugo داشته باشد.

دیگر خوبی‌های پکیج تکنولوژی دربردارنده‌ی کروز کنترل راداری، هشدار خروج از خط، پایش نقاط کور و ترمز خودکار هستند.

بی‌شک کراس اوورها این روزها محبوب هستند اما چیز اشتباهی در انتخاب یک سدان کار درست وجود ندارد؛ و زمانی که به مزدا ۶ گرند تورینگ می‌رسیم، این خودرو تمامی قله‌ها را فتح کرده و برتری خود در این سگمنت را تضمین شده می‌بیند.

نقاط قوت: آرامش احساس‌برانگیز کابین، احساس گران‌بها بودن کابین، طراحی تیز و شیک خودرو

نقاط ضعف: پیشرانه‌ی اندکی ضعیف، سیستم ترمز احیا شونده، فقدان سیستم‌های اپل کارپلی و اندروید اتو

مشخصات مزدا ۶ گرند تورینگ ۲۰۱۶

پیشرانه: ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری توربو

قدرت/گشتاور: ۱۸۴ اسب بخار/۲۵۱ نیوتون متر

گیربکس: ۶ سرعته ی دستی/۶ سرعته ی اتوماتیک

مصرف سوخت شهری/بزرگراهی: ۸.۵/۵.۹ لیتر در هر صد کیلومتر

بهای مدل تست‌شده: ۳۳۲۱۰ دلار استرالیا

منبع: autoguide

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.