همین ماه پیش بود که ما برای اولین بار مزدا ۶ فیس لیفت شده را بررسی کردیم و حالا نیز شانس به ما رو کرده و برادر بهروز شدهی کوچکتر یعنی مزدا ۳ را راندهایم.
این هاچبک ژاپنی کار آسانی در پیش ندارد. رقبای فوقالعادهای چون سئات لئون و فولکسواگن گلف به فروش پررونق خود ادامه میدهند و تازهواردهای سرسختی چون واکسهال آسترا و رنو مگان نیز قواعد بازی را تغییر دادهاند.
مزدا ۳ بهروزرسانیهای کوچکی را تجربه کرده است اما برخی اصلاحات ظاهری قابل ذکری وجود دارند. جلوپنجره بزرگتر شده و کروم احاطهکنندهی آن به همراه نشان پایینتر مزدا طراحی نزدیکتری به شاسیبلند مدرنتر CX-3 ایجاد کرده است. چراغهای جلو نیز بازطراحی شدهاند و هماکنون تکنولوژی LED تطبیق شونده جایگزین لامپهای زنون قدیمی شدهاند. سپر عقب نیز کمی تغییر کرده و عضلانیتر شده است. به نظر میرسد که مزدا اعتقاد دارد نمای ظاهری خودرو به اندازهی کافی شیک بوده و تغییر زیادی در این بخش نیاز نیست. البته ما هم همین عقیده را داریم.
تغییرات کابین خودرو قابلتوجهتر هستند. غربیلک فرمان جدید اولین نکتهای است که نظر را به خود جلب میکند. همچنین تریم مشکی براق در پانل دربها بکار رفته و صفحهنمایش سیستم اطلاعات مرکزی بزرگتر به همراه هدآپ دیسپلی تمام رنگی کابین مجللتری را ایجاد کردهاند.
کابین مزدا قطعاً یکی از جذابترین طراحیها را در این کلاس دارد و در طراحی آن تمرکزی واقعی روی راننده صورت گرفته است. اکثر سطوح کابین احساس خوب و مناسبی دارند و نرمافزار خلاق سیستم اطلاعات سرگرمی نیز عموماً تغییری نداشته است. تصمیم دربارهی اینکه جایگزینی ترمزدستی عادی با نمونهی مدرن الکتریکی خوب است یا بد را به شما واگذار میکنیم اما شکی وجود ندارد که قرار دادن دو نگهدارندهی بطری تصمیم درستی است.
شگفت آنکه پیشرانهی بنزینی ۲ لیتری مزدا ۳ در انگلستان محبوبترین پیشرانه است اما در این تست ما از پیشرانهی دیزلی ۲.۲ لیتری استفاده کردیم چون تنها نسخهای میباشد که در مدل فیس لیفت بهبود یافته است. سیستم جدید کنترل گذرا به کاهش تأخیر توربو کمک میکند و صاف کنندهی صدای طبیعی نیز وسیلهای است که روی پیستونهای پیشرانه نشسته تا آسایش خودرو در دورهای پایین را بهبود بخشد.
هر دو سیستم به خوبی کار میکنند و این پیشرانه یکی از نسخههای موردعلاقهی ما در مزدا ۳ است.
این پیشرانه از نظر راندمان نیز در وضعیت مطلوبی بوده و در هر صد کیلومتر بهطور ترکیبی ۴.۱ لیتر سوخت مصرف کرده و در هر کیلومتر ۱۰۷ گرم دیاکسید کربن آزاد میکند.
مزدا همچنین اصلاحاتی را در سیستم تعلیق به منظور بهبود راحتی و چابکی خودرو انجام داده اما بزرگترین ارتقای این خودرو اضافه شدن سیستم برداری G است. همانطوری که در مزدا ۶ فیس لیفت شده دیدیم این تکنولوژی انتقال گشتاور را بسته به زاویه فرمان تنظیم کرده و بهاینترتیب حرکات بدنه را کاهش داده و مانورهای سریعتر و نرمتری را در پیچها به ارمغان میآورد.
مقامات مزدا میگویند که عملکرد این سیستم نامحسوس بوده و در واقع حقیقت را میگویند چرا که ما واقعاً تفاوتی را احساس نکردیم. مزدا ۳ یکی از لذتبخشترین سواریها را در کلاس خود دارد. کنترل خوب بدنه در مزدا با فرمانی دقیق و گیربکسی سریع ترکیب شده است.
این بازنگریها به نرمتر شدن سواری خودرو نیز کمک کرده است. البته خودرو در سطوح ناهموار کمی سفت نشان میدهد اما در اکثر مواقع مزدا ۳ کنترل شده و نرم است. علیرغم ادعای مزدا مبنی بر بهبود ایزولهی صدای خودرو، رنو مگان در این مورد ساکتتر عمل میکند.
مزدا حدود ۲۰۰ پوند بیشتر نسبت به مدل قبلی طلب میکند اما وقتی تغییرات صورت گرفته خصوصاً استفاده از ترمز اضطراری خودکار و غربیلک فرمان گرم شونده (در مدلهای فول تر) را در نظر میگیریم میفهمیم که این بهای زیادی نیست. البته مدل فول اسپورت Nav مزدا ۳ از نظر قیمتی در طیف گرانقیمتهای کلاس قرار میگیرد.
مزدا ۳ ارزانترین و یا کاربردیترین خودروی کلاس خود نیست اما بهبودهای زیادی در این خودرو صورت گرفته است. ترکیب مناسب تجربه سواری لذتبخش با طراحی جذاب و راندمان بالا این خودرو را به جایگزینی درخور برای خودروهایی چون سئات لئون یا واکسهال آسترا بدل کرده است.
مشخصات مزدا ۳ ۲.۲ SKYACTIV-D Sport Nav
قیمت: ۲۲۹۹۵ پوند پیشرانه: ۴ سیلندر ۲.۲ لیتری توربودیزل قدرت/گشتاور: ۱۴۸ اسب بخار/۳۸۰ نیوتون متر گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل جلو شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۸.۱ ثانیه حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر در ساعت مصرف سوخت: ۴.۱ لیتر در هر صد کیلومتر
منبع: autoexpress