چند ماه پیش بود که نمایشگاه موبیلیتی روسیه با حضور ایرانخودرو و نمایش خودروهای تارا و دنا برگزار شد. صنعت خودروی روسیه به خاطر جنگ اوکراین و تحریمهای کشورهای غربی علیه این کشور وضعیت خوبی ندارد و با افت تولید همراه شده است. در شرایطی که اکثر خودروسازان مطرح جهانی بازار روسیه را ترک کردهاند حضور ایرانخودرو در این کشور میتواند یک فرصت خوب جهت عرضاندام و تثبیت خود باشد. در ویدئوهای جدیدی که از غرفه ایرانخودرو در نمایشگاه موبیلیتی منتشر شده میتوانیم علاقه روسها به تارا و دنا را مشاهده کنیم.
در ویدئویی که مجله خودروی روسیه منتشر کرده میتوانیم بررسی خودروی دنا را مشاهده کنیم. خبرنگار این مجله از دنا به عنوان نسل جدید سمند نام میبرد هرچند خاطرنشان میسازد ریشههای پژو ۴۰۵ را میتوان در این خودرو و همچنین سمند تشخیص داد. او میگوید سمند از استقبال خوبی در بازارهای خاورمیانه برخوردار بوده و حتی در روسیه نیز حضور داشته است اما استانداردهای آلایندگی باعث شدند این خودرو دیگر نتواند به حضور در روسیه ادامه دهد. خبرنگار این مجله سپس به برخی مشخصات دنا پلاس توربو همچون ابعاد بدنه و ظرفیت ۵۰۰ لیتری صندوقعقب اشاره میکند. خبرنگار این مجله سپس نگاهی هم به سیستم تعلیق دنا دارد که آن را برگرفته از پژو ۴۰۵ دانسته و طراحی آن را ساده اما جالب ذکر میکند. او سپس نگاهی به سیستم تعلیق جلوی خودرو و همچنین پیشرانه میاندازد و البته ریشههای آن را نیز به فرانسویها نسبت میدهد!
نکته قابلذکر دیگر به کیفیت پلاستیکهای سخت بکار رفته در کابین و تریم چوب غیرواقعی آن مربوط میشود که خبرنگار مجله خودرو روسیه به آن اشاره دارد. او میگوید کیفیت پلاستیک بکار رفته در کابین کاملاً معمولی بوده و نیازی به بررسی بیشتر ندارد. در نهایت او از دنا پلاس توربو به عنوان یکی از رقبای خوب در بازار خودروهای ارزانقیمت روسیه نام میبرد.
یکی دیگر از کانالهای یوتیوبی روسی با نام “پشت فرمان” به بررسی ایرانخودرو تارا میپردازد. مجری این کانال از پژو ۳۰۱ به عنوان زیرساخت تارا نام میبرد و این موضوع را جزو نقاط مثبت تارا میداند چراکه ۳۰۱ نیز در بازار روسیه حضور داشته است. او به پلتفرم تارا و قرابت آن با ۳۰۱ اشاره داشته و سپس به طراحی خودرو میپردازد. نکته جالب اینکه مجری این کانال طراحی بخش پشتی تارا را شبیه کیا ریو میداند. مجری کانال از پیشرانه tu5 پژو نیز به عنوان گزینهای بیدردسر نام میبرد که در روسیه نیز نسبتاً محبوب بوده و طول عمر بالای آن را به عنوان نقطه قوت تارا ذکر میکند.
تارای بررسی شده توسط این خبرنگار از نوع سفارشی آپکو بوده هرچند او به کیفیت پایین پلاستیک زیر سپر اشاره میکند که در اولین برخورد آسیب خواهد دید. او سپس نگاهی به صندوقعقب جادار تارا داشته ولی برخی نقاط ضعف همچون رنگآمیزی ضعیف بخشهای داخلی صندوق و لولاهای آن را خاطرنشان میسازد. خبرنگار سپس فضای عقب کابین تارا را با خودرویی همچون ریو مقایسه کرده و آن را بهتر از ریو میداند. نکته جالب دیگر که مجری کانال به آن اشاره دارد تناقضهای مربوط به تجهیزاتی همچون پوشش سقف جیر و سانروف در برابر کیفیت پایین کنسول است که به وضوح در جای خود تکان میخورد. همچنین آپشن سقف ستارهای هم در تارا دیده میشود که مجری از آن به عنوان رولزرویس ایران نام میبرد!
در ادامه مجری کانال به برخی توانمندیهای ایرانخودرو و کشورمان در تولید قطعات مختلف خودرو اشاره دارد. در نهایت او به پیشرانه ایرانخودرو اشاره داشته و احتمال میدهد ریشه برخی از آنها به قطعه سازان چینی بازگردد. او در نهایت قضاوت نهایی درباره تارا را به بررسی و تست جادهای و مقایسه با رقبایی همچون ریو و سولاریس موکول میکند. سومین خودروی بررسی شده رانا پلاس پانوراما است که مجری کانال به قیمت آن و مقایسهاش با لادا گرانتا اشاره میکند. ظاهراً قیمت پایین این خودرو در روسیه میتواند مشتریان زیادی را به خود جلب کند. او در ادامه اما از قیمت بالای ایرانخودرو تارا و دنا پلاس تعجب میکند اما میافزاید که نسخه دندهای آن قیمت مناسبتری داشته و میتواند گزینه بهتری نسبت به لادا وستا باشد.
با این تفاسیر به نظر میرسد روسها دید مثبتی به محصولات ایرانخودرو دارند اما باید دید در ادامه وضعیت چگونه رقم خواهد خورد مخصوصاً اینکه شرکتهای خودروسازی داخلی با چالش عدم تولید کافی برای پاسخگویی به نیازهای داخلی نیز مواجه هستند و هنوز به این سؤال پاسخ داده نشده است که چگونه در این شرایط خواهند توانست خودروی موردنیاز بازار روسیه را نیز تأمین کنند.