بررسی جامع کیا اپتیما وارداتی مدل ۲۰۱۴

بررسی جامع کیا اپتیما وارداتی مدل ۲۰۱۴

در ابتدا یک تاریخچه مختصری از خودروی مورد بررسی ارائه می‌کنم که رفرنس آن، اطلاعات رسمی کیا موتورز هست و تمامی آمار و ارقام از اون صفحه مستقیماً استخراج شده. پس دوستان عزیز این رو در نظر داشته باشید که من بنا به مرجع اعلامی، اعداد رو ذکر کردم و اینکه هرجای دیگه هرچیزی گفته شده به خودشون مربوط هست و بس.

خودروی اپتیما در نسل سوم خودش از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۵ تولید شده و از پلتفرم مشترک با هیوندای I40 استفاده می‌کرد. این خودرو در بازار کره جنوبی و چین با اسم k5 بفروش می‌رسیده و از این خودرو در نمایشگاه نیویورک در سال ۲۰۱۰ رونمایی شد. خودروی اپتیما در کشورهای کره جنوبی، چین، قزاقستان، روسیه و ایالات‌متحده تولید شده است.

مشخصات فنی و ابعادی خودروی اپتیما با موتور ۲.۴ لیتری مطابق زیر است:

۲۷۹۵ میلی‌مترفاصله محوری
۴۸۴۵ میلی‌مترطول
۱۸۳۵ میلی‌مترعرض
۱۴۵۵ میلی‌مترارتفاع
۱۴۷۵ کیلوگرموزن خالص

در بخش قوای محرکه با توجه به ماشین مورد بررسی و مدل‌های وارداتی با دو مدل موتور زیر سروکار خواهیم داشت که من به‌شخصه اپتیمای TF با موتور GDi ندیدم. شتاب و بیشینه سرعت نیز ارائه شده است:

 

موتور گیربکسقدرتگشتاورشتابسرعت
۲.۴L Theta II MPi۲۰۱۰-۲۰۱۵۶-speed manual ۶-speed automatic۱۷۸ hp at 6000 rpm۲۳۱ N⋅m at 4000 rpm۹.۱s (Manual) ۹.۵s (Automatic)۲۱۰ km/h (130 mph)
۲.۴L Theta II GDi۶-speed automatic۱۹۸ hp at 6300 rpm۲۵۰ N⋅m at 4250 rpm۹.0s۲۱۰ km/h (130 mph)

طراحی جذاب و اسپرت این نسل توسط رئیس جدید طراحی کیا، پیتر شرایر صورت گرفته و همین‌طور این سبک طراحی به‌عنوان زبان طراحی جدیدی در فورته، سورنتو، اسپورتیج و کادنزا تکرار شده است. جلوپنجره مشبک جدید شرکت کیا، معروف به دماغه ببر نیز توسط پیتر شرایر طراحی شده است. لازم به ذکره مدیران تیم طراحی کیا پیتر شرایر و میلکوس کواکس هستند (در زمان طراحی خودروی کیا اپتیما و در نسل سوم)، اما خودروی اپتیما توسط داویده لیمونگلی ایتالیایی طراحی شده. اپتیمای نسل سوم در بازار جهانی در ۳ تریم پایه LX، مجلل EX و اسپرت SX ارائه شده است.

سیستم سرگرمی کیا یا همون اینفوتینمنت سیستم UVO نام دارد که توسط مایکروسافت طراحی شده و به‌عنوان بخشی از امکانات رفاهی درتریم EX ارائه می‌شود.

اپتیما ۲۰۱۱ موفق به دریافت درجه Top Safety Pick از موسسه IIHS شده که جزییات امتیازها در بخش‌های مختلف در جدول زیر ارائه شده است. لازم به ذکر است این نتایج تست قطعاً با استانداردهای امروزی اعداد پایین‌تری ارائه خواهند کرد.

تستامتیاز
Overall۵ ستاره
Small overlap frontمتوسط
Moderate overlap frontخوب
Sideخوب
Roof strengthخوب
Head restraints & seatsخوب

آمار فروش این خودرو در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در امریکا و کره جنوبی و جهان:

سالکره جنوبیایالات‌متحدهجهان
۲۰۱۴۴۹۰۰۰۱۵۹۰۲۰۳۰۰۶۸۵
۲۰۱۵۵۸۶۱۹۱۵۹۴۱۴۳۰۸۶۸۳

 

نقد و بررسی:

توصیف و انتقال تجربیات با کلمات کار سختی هست اونم در شرایطی که خیلی از چیزها کیفی هستن و بیانشون سخت هست. بنده سعی می‌کنم در این نقد و بررسی به نحوی تجربیات ۴ ساله خودم و از این خودرو بیان کنم که تصویر مشخصی از این خودرو برای هر خواننده‌ای محیا بشه.

از عجایب بازار ما این هست که با توجه به شرایطی که همه می‌دونیم خودروها تو کشور ما قبل از اینکه بر اساس استفاده و کلاسشون طبقه‌بندی بشن بیشتر بر اساس معیار قیمت طبقه‌بندی میشن. قطعاً تو اینستاگرام دیدیم تو یه پست در مورد یه ماشین شاسی‌بلند پست گذاشته شده و بعدش یه کارشناسی اومده و نوشته حیف پول، آدم پولو میده و فلان سواری و میخره و … .

در نهایت با وجود کارشناس‌های فراوان تو کشورمون و حتی نقد و بررسی‌کننده‌های اینستاگرامی که یه ماشین رو از همسایه و … قرض میکنن و یک ساعته یه دوری باهاش میزنن و حتی وقت نمیذارن اطلاعات فنی ماشین رو به درستی چک کنن، ارائه نقد بی‌طرفانه و دقیق به نظر خودم کمی سخت هست اونم وقتی‌که افراد تو کشور ما با مسائل خیلی متعصبانه برخورد دارند. بهتره که بریم سراغ نقد خودمون و … .

قبل از شروع نقد این نکته مهم رو یادآور میشم که اگر صحبتی مطرح میشه و مقایسه‌ای انجام میشه صرفاً در قیاس با خودروهای هم‌کلاس خودش مثه سوناتا، تلیسمان، کمری و … هست، در غیر این صورت به‌طور واضح با ماشینی که تو ذهنم هست اگر مقایسه کردم اسم اون خودرو رو میارم که همه متوجه بشن. هرچیزی هم در مورد بحث‌های فنی میشه با معیار این هست که داریم یه سدان خانوادگی چهار نفره (Mid-size car D) رو بررسی می‌کنیم.

خودرویی که براتون گزارش می‌کنم، اپتیما مدل ۲۰۱۴ از نوع فول وارداتی با کارکرد کاملاً واقعی تنها ۴۲ هزار کیلومتر هست و تنها در تهران رانده و به لحاظ فنی و سلامت در بهترین حالت ممکن نگهداری شده و همین‌طور تفاوت‌هایی با مدل شرکتی داره که براتون خواهم گفت.

در قدم اول اگر بخواهیم بررسی کنیم ترجیح میدم که نگاهی به طراحی ماشین داشته باشیم طراحی خارجی که در قیاس با نسل قبل‌تر، اسپرت‌تر و سیال‌تر شده است. البته ناگفته نماند که در نسل ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ اپتیما یک‌بار فیس‌لیفت شد و خودروی ما خودرو فیس‌لیفت شده که با تغییرات مناسب و جذابی به‌روزرسانی شده است. در کل باید گفت طراحی اپتیما شکیل و با القای حس اسپرت، جای گله و شکایت باقی نمی‌گذارد. البته ناگفته نماند که اگر بخواهیم سخت‌گیری داشته باشیم همیشه جای شکایت وجود دارد.

از نقاط قوت طراحی این خودرو استفاده از پروژکتورهای LED چهار بخشی هستند که شاید بتوان این‌گونه طراحی را نیز امضای شرکت کیا دانست چون در سایر محصولات کیا نیز همین طراحی چندبخشی پروژکتور وجود دارد که بسیار هم جذاب می‌باشد. وجود چراغ‌های روزتاب بر روی چراغ‌های کشیده جلو خودرو یکی دیگر از به‌روزرسانی‌های این فیس‌لیفت است. همچنین طراحی جدید چراغ عقب و استفاده از نئون و LED در چراغ عقب با طراحی اسپرتش حس بسیار خوبی القا میکنن. وجود دو خروجی اگزوز و نحوه طراحیشون هم جلوه بصری خوبی داره و هماهنگی مناسبی با طراحی اسپرت طور ماشین داشته.

داخل کابین شاید تفاوت اصلی در طراحی مربوط به زاویه داشبورد هست که نسبت به قبل از فیس‌لیفت این زاویه کمتر شده، تو نسل قبلی به نحوی بود که حس میکردین داشبورد بسیار به سمت راننده زاویه‌دار است.

بدون هیچ شکی اگر سال ۲۰۱۴ داخل خودرو می‌شدید از دیدن طراحی داخلی با کلی دکمه هیجان‌زده می‌شدید. بودن تعداد زیادی دکمه قطعاً برای خیلی‌ها جذاب هستش و خواستنی. ناگفته نماند که تیم طراحی با چیدمان بسیار خوب این حس رو القا کرده که باید تحسینشون کرد.

با توجه به اینکه ممکنه بعضی چیزها یادم بره یه عکس از داخل کابین میذارم و نکاتی که لازم هست رو میگم خدمتتون.

قسمت ۱ برای این هست که بگم جنس بکار رفته روی داشبورد و روی بعضی جاهای رودری جنس مرغوبی هست، اینکه دقیقاً جنسش از چه متریالی هست رو باید بگم نمیدونم، ولی یک نوع متریال مصنوعی که قطعاً چرم نیست، شاید بهتره بگیم یک جنس پلاستیکی بسیار نرم که با لمس کردنش حس خوشایندی داره و نشون میده که کیا برای کیفیت داخلی داشبورد هزینه کرده و بهش توجه داشته، البته این نکته هم بگم اینکه داشبورد احتمالاً تو کیلومتر نه چندان بالا ممکن هستش به صدا بیفته و کیفیتش افت داشته باشه دور از ذهن نیست، خصوصاً که چرم دور فرمان و روی سر دنده از نوع چرم براقی هست که حتی تو کیلومترهای پایین هم خیلی زود حالت براقیتش میره (روکش ورنی طوری که روش کشیده) و خیلی تو ذوق میزنه.

داشبورد هم به خاطر فنربندی خشک ماشین و یا شاید کیفیت مونتاژ زیرین ممکن هست با توجه به نگهداری دیر یا زود از کیفیت روزهای اول فاصله بگیره. نتیجه اینکه چگونگی نگهداری از این ماشین تو ماندگاری کیفیتش خیلی تأثیر داره و نمیتونید انتظار داشته باشید که اگر خوب نگهداری نشه زود از فرم اولیه فاصله نگیره.

تمامی کلیدهای کنترلی و ولومهای چرخشی بسیار خوش‌ساخت و با کیفیت هستند به‌نحوی‌که با چرخوندن هرکدوم از ولومهای چرخشی کنترلی کیفیت رو حس می‌کنید. البته تریم پیانویی مشکی که بخشی از داشبورد رو مزین کرده زود خش میافته و باید مراقب باشید، شاید استفاده از تریم طرح چوب ماندگاری بهتری داشته باشه.

قسمت دوم صفحه نمایشی هست که تماماً لمسی هست و تمامی سیستم اطلاعات سرگرمی رو میتونید کنترل کنید، رابط کاربری خوب، تاچ خوب، چیدمان منو خوب خوب و … . همین‌طور می‌تونید کارت نقشه برای ایران رو تهیه کنید و از نویگیشن ماشین استفاده کنید که از نظر من با وجود ویز و گوگل مپز و … دیگر کاربردی نخواهد داشت.

بخش سوم هم برای کنترل همین صفحه هستش، برای تغییر کانال رادیو و آهنگ و … . این اینفوتینمنت سیستم یک حافظه داخلی یک گیگابایتی داره که میتونید آهنگهاتون رو از فلش مموری کپی کنید و نیازی نباشه که فلش مموری و یا سی دی و یا کابل AUX رو بهش وصل کنید و یا از بلوتوث بخواین هرچیزی رو پلی کنید و بسیار هم به نظرم کاربردی و خوب هست. امکان تماس و پخش هم از طریق بلوتوث به‌راحتی محیا هست و کیفیت پخش و رسپانس هم برای پاسخ دادن به تماسهاتون با بلوتوث به‌راحتی و سریع هست.

پخش پنجم هم محلی هست که فلش مموری و کابل AUX رو میتونید وصل کنید، یک نور زمینه قرمز هم داره که تو شب زیبایی خوبی به کابین میده.

نکته: تو تصویر بخش ۲ میتونید ببینید که تنظیمات مربوط به سیستم تهویه نمایش داده شده، یکی از فرق‌های ماشین‌های شرکتی و فول وارداتی در همین هست، که نمایش تنظیمات در اسکرین بخش دوم نشان داده میشن، ولی در شرکتی‌ها به‌جای بخش چهارم یک نوار باریکی هست که تنظیمات سیستم تهویه رو نمایش میده و در عوض مانیتور بخش دوم بسیار کوچکتر هست.

راهنمایی برای خرید: اگر رفتین محصولی از شرکت کیا بخرید و فروشنده مدعی بود که مانیتور بزرگ فابریک هست، بخش مجزایی برای تنظیمات سیستم تهویه نباید داشته باشه و همه اطلاعات سیستم تهویه تو مانیتور اصلی دیده بشه.

در رابطه به کیفیت و کاردهی باید بگم که سیستم صوتی اینفینیتی برای استفاده افراد داخل خودرو مناسب هستش (منظور اینکه فکر نکنید شیشه‌ها رو بدین پایین یه آهنگ بیس دار بذارین میتونید برای اطرافیان جلب توجه کنید، البته خداروشکر مدت‌هاست فرهنگ جامعه بالاتر رفته و با چنین صحنه‌هایی به‌شخصه مدتهاست مواجه نشدم)، البته با توجه به اینکه روی اسپیکرها و … مارک اینفینیتی خورده باید کیفیت بهتر می‌بود، در واقع کیفیت با چیزی که انتظار دارین باشه شاید فاصله داشته باشه خصوصاً اگر صدا رو خیلی زیاد کنید متوجه مقداری افت کیفیت می‌شید، البته باز هم در نهایت برای خودش بسیار مقبول و مناسب هست.

سیستم سرمایش گرمایش دوکاناله هم بسیار خوب هست، خصوصاً سرمایش خوبی رو خواهید داشت. ماشین‌های وارداتی برای صندلی‌های جلو دو گرم‌کن و دو سردکن دارن که کیفیت سرمایش و گرمایش اونها هم نمره خوبی میگیره (شرکتی‌ها فکر کنم برای صندلی‌های عقب هم گرم‌کن دارند.)

پشت آمپر ماشین یا همون کلاستر ماشین طراحی کلی جذابی داره اما انتقادهایی هم بهش وارد هست، اول اینکه به نظرم نور کمی پخش میشه خصوصاً جاهایی که اعداد دور موتور و کیلومتر شمار هستن و نقطه ضعف هست و درحالی‌که کیا به‌طورکلی برای کیفیت داشبورد هزینه کرده بود بهتر بود این قسمت نور پشت کلاستر بهتر از این باشه، این نورپردازی با کلیدی سمت چپ فرمان از ۰ تا ۲۰ قابل تنظیم هست. دومین ایراد بزرگتر این هست که با وجود صفحه دیجیتال موقع تنظیم کروز، شما هیچ جا عددی رو بهت نشون نمی‌ده که مثلاً داری چه کیلومتری رو برای کروز رفتن تنظیم می‌کنی، من خیلی سرچ کردم ولی چیزی پیدا نکردم در موردش و فکر می‌کنم یه جورایی انگار که یادشون رفته بوده.

در بخش دیجیتال صفحه کیلومتر از موارد خوب می‌توان به این مورد اشاره داشت که اگر فرمانها قبل از حرکت زاویه‌دار باشند به شما به‌صورت یک آلرت پیش از حرکت نمایش داده میشه که یک وقتی به‌طور ناگهانی گاز و فشار ندین و جهت خودرو به سمتی بره که شما آمادگی‌شو ندارین، همچنین میتونید سیستم ولکام خودرو رو تنظیم کنید که برای جاهایی که پارکینگ تاریک هست کاربردی‌تر هم میشه، سیستم ایزی اکسس که همان جلو عقب رفتن صندلی هست موقع خاموش و روشن شدن خودرو و تنظیمات سرویس دوره‌ای و تریپهای سفری و مصرف لحظه‌ای که بین صفر تا سی لیتر در لحظه درجه‌بندی شده و نقشه راهنمایی (نویگیشن راهنما) که برای ایران فعال نیست حتی با نصب اس دی مپ و نمایش سیستم اطلاعات سرگرمی، البته همه اینها در صفحات مختلفی نمایش داده میشه که با استفاده از کلیدهای کنترلی روی فرمان قابل تنظیم هستن.

راستی کلیدهای کنترلی روی فرمان هم یکمی شاید شما رو یاد فرمان‌های سری ‌ام پاور بی‌ام‌و بیندازه، از نکات دیگه فرمون برقی این خودرو این هست که حساسیت به سرعتش واقعاً خوب هست، در سرعت پایین یا درجا هم بسیار نرم هست و با افزایش سرعت به‌خوبی سفت‌تر میشه و نکته بسیار مثبتی هست.

یه کلید هم روی فرمون هست که روش نوشته درایو مد، که میشه ماشین رو در سه حالت اسپرت، اکونومی و استاندارد گذاشت، ساده بخوایم بگیم این هست که بیشتر جنبه نمایشی داره تا واقعاً کاربردی، اما تفاوتی در میزان زمان تعویض دنده (یا به نحوی بگیم دور موتور بیشتر و کمتر) رو میشه اصلی‌ترین تغییر و تفاوت در این حالت‌ها عنوان کرد.

در سمت راننده دارای دو حافظه مربوط به تنظیمات صندلی هست و صندلی راننده قابلیت تنظیم در ۸ حالت به‌صورت برقی داره، تنظیم برقی برای صندلی سمت شاگرد در ۴ حالت در دسترس هست و هیچ حافظه‌ای هم نداره. روکش چرم ماشین هم مشکی هست و کیفیت قابل قبولی داره هرچند که میتونست بهتر هم باشه. به نظرم صندلی‌ها احساس راحتی و آرامش به شما نمیدن، یه جورایی زود خسته میشین خصوصاً در سفرهای طولانی. تنظیمات مربوط به آینه تاشو برقی و شیشه‌بالابرهای اتومات که صرفاً برای شیشه‌های جلو در دسترس هستند روی در خودنمایی می‌کنند، نمیدونم چرا اکثر خودروسازها به این قسمت از کلیدهای شیشه‌بالابر که میرسن نسبت به کلیدهای داشبورد مرکزی افت کیفی پیدا میکنن، دقت کنید به خودروهایی که دارید شاید با من هم نظر شدید. قسمت داخلی درب از پوشش چرم مانند پوشیده شده، جنس قسمت بالایی همانند داشبورد پلاستیک چرم گونه یا چرم پلاستیک گونه نرمی هست که قبلاً هم گفتم کیفیت خوبی داره، قسمت پایینی هم از پلاستیک مشکی ولی با کیفیت خوب ساخته شده، درب ماشین هم هنگام باز و بسته شدن صدای بسیار خوبی داره، که کیفیت لاستیک‌های لادری و عایق خوبیو یادآوری میکنن.

در قسمت لیور دنده هم کاپ هولدرهایی قرار دارن که با یک درب کشویی خیلی شکیل باز یا بسته میشن، سمت راست کلیدهای گرم‌کن و سردکن دو دیجیتالی قرار دارن (گرم‌کن و سردکن هردو قابلیت تنظیم در دو درجه دارند که به نظرم لازم بود بیشتر باشه) که اگر جای راننده باشین ممکنه هست به خاطر بزرگی سردنده بعضی وقت‌ها لازم باشه کمی سرتون بجرخونید تا ببینید سردکن گرم‌کن در چه حالتی و درجه‌ای قرار دارند. کلید مربوط به ترمز پارک برقی هم در جایگاه مناسبی قرار داره و دسترسی مناسبی بهش دارین، همیشه هم موقع استفاده یک صدایی از قفل شدن و باز شدن سیستم به گوشتون میخوره، خصوصاً در فصل سرما که بهتون اطمینان میده سیستم پارک کار خودشو انجام داده، البته تا حدودی هم صدا ناخوشایند هست و احتمالاً موقع شنیدن صدا به این نتیجه برسین که همون ترمز پارک دستی یا پایی میتونست بهتر باشه، البته این ترمز پارک برقی به احتمال قوی باید تو نسلهای بعدی بهتر شده باشند. دکمه اتوهلد هم بالای کلید ترمز پارک قرار داره که اگر مسیرتون به ترافیک شهری برخوردی نداشته باشه استفاده چندانی ازش نخواهید داشت، این مدل اپتیماها هم یک اروری در ترمز پارکشون دارن که من با سرچی که کردم با مراجعه به نمایندگی و تعویض یه فیوز مشکل حل میشه (من اینو تو یکی از فرومهای فارسی زبان خوندم). این ارور باعث میشه که بعضی وقت‌ها اتوهلد به‌درستی کار نکنه و بعد از یک‌بار خاموش روشن ماشین سیستم دوباره اکی بشه.

 

تجربه رانندگی:

وقتی‌که با کلید تو جیبتون به ماشین نزدیک میشید، آینه‌ها به‌صورت اتوماتیک باز می‌شن، با فشرن دکمه کیلس روی درب هم قفل‌ها باز شده، پاتون و رو میدونی ترمز بذارید و کیلس استارت رو فشار بدین موتور ماشین خیلی نرم استارت میخوره، اگر درها هم بسته باشه صدای چندانی به گوشتون نمیرسه، ماشین تو حالت درایو یا عقب قرار بدین ترمز پارک به‌صورت اتوماتیک از حالت قفل در میاد و …، راستی کیفیت دوربین دنده عقب هم خوب هست و تصویر واضحی رو تو مانیتور می‌بینید، علاوه بر دوربین ۴ سنسور در جلو و ۴ تا هم روی سپر عقب فاصله شما رو در صفحه دیجیتال کلاستر با گرافیک خوبی به نمایش میذارن (البته یه وقت‌هایی حواستون پرت میشه دوربین رو ببینید یا فاصله سنج سنسور تو کلاستر)، قطعاً نبود دوربین و سنسور برای ماشینی به ابعاد و درازای اپتیما در شرایطی که دید عقب نزدیک به صفر هست بسیار واجب هست، البته وجود آینه‌های بزرگ به خوبی بغل ماشین رو پوشش میدن، فقط ای‌کاش این قابلیت وجود داشت که با انتخاب دنده عقب آینه‌ها به‌صورت خودکار به سمت پایین میومدن تا بشه قسمت‌های کناری و پایین ماشین رو دید.

اگر جایی زندگی می‌کنید که رمپ مناسبی نداره حتماً باید مراقب باشید، چون احتمال گرفتن سپر جلو زیاد هست، همین‌طور هم زیر ماشین در وسط هم باز ممکنه گیر کنه، البته این ربطی به ماشین نداره و مشکل از جای دیگه هست.

ماشین گیربکس شش دنده‌ای داره که هم میشه به‌صورت دستی دنده رو با لیور و هم با پدل شیفترهای پشت فرمان عوض کنید، گیربکس دنده رو نرم عوض میکنه، یعنی میشه گفت احساسی از تعویض دنده حس نخواهد شد و اگر حسی باشه به خاطر تغییر توی دور موتور هست. از این بابت گیربکس خوب عمل میکنه، اما از لحاظ سرعت تعویض دنده باید گفت یه مکث خیلی ریزی داره، یا بهتره بگم اون قدر که تعویض دنده نرم انجام میشه تو سریع بودن موفق نبوده. ولی در کل گیربکس ماشین به نظر خودم خوب هست برای یه خودروی خانوادگی هرچند که طراحی اسپرتی داره. موقع رانندگی دید به اطراف چندان خوب نیست، شما هرچقدر هم صندلی بالا و پایین کنید و آینه‌ها رو تنظیم کنید باز هم اون طور که باید به بیرون و ماشین تسلطی که باید رو نخواهید داشت، و باید گفت در کل تسلط روی ماشین و حسی که از چرخ‌ها و فرمون می‌گیرید کم هست. فرمون هم با برقی بودنش اطلاعات زیادی رو به شما نمی‌ده.

بریم سراغ شتابگیری و قدرت موتور. روی کاغذ و اطلاعات موتور خوب هستند برای موتوری تنفس طبیعی، اما در عمل وقتی‌که میدونی رو تخته کنید و … یه احساسی هست که انگار موتور بهتون میگه اگر امکانش هست یکمی یواش‌تر لطفاً!!!

موتور ماشین برای مسیرهای مسطح قابل قبول هست، ولی تو سر بالایی‌ها (حتی نه خیلی شیب زیاد) شما این احساس رو دارین که اگر بخواین بهش فشار بیارین موتور حتی تا قبل از رد لاین اون طور که باید کشش و جونی که باید در حد و اندازه خوش باشه رو نداره، موتور به نحوی هست که رسوندن ماشین به سرعت ۲۰۰ کیلومتر کمی با زحمت و التماس هست و از لحاظ زمانی شتاب ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت خیلی زمان میبره و …، ولی اگر نخواین موتور رو اذیت کنید و دور بالا حرکت کنید جای نگرانی نداره، هرچند همین موتوری که می‌گفت لطفاً خیلی سریع بهم گاز نده متأسفانه متأسفانه به خوردن بنزین نه نمیگه!!! من خیلی جاها تست کردم، جاده، شهر، ترافیک، سربالایی، سرپایینی و … ولی نتونستم مصرف بنزین رو حتی با ایده‌آل‌ترین حالت رانندگی به زیر ۷ لیتر به ازای هر صد کیلومتر بیارم، شاید بگید ۷ که خیلی خوبه، اما طبق اعداد اعلامی برای رانندگی در بزرگراه‌ها باید ۶.۸ باشه، حالا شما فرض کنید تو بهترین حالت به نحوی رانندگی کنید که به عددی مثه ۷ برسید پس در شرایط واقعی این عدد دست نیافتنی هست. مقدار مصرف شهری هم ۱۰.۵ لیتر به ازای هر صد کیلومتر هست که مطابق عدد اعلامی از سوی کیا هست، ولی برای اینکه مصرفتون از این بیشتر نشه باید همیشه برخلاف ظاهر اسپرت ماشینتون خیلی رانندگی آرومی داشته باشید، چون کمی رانندگی سریع و تعویض دنده رو دور موتور بالا خیلی راحت مصرفتون رو میبره بالا. در نهایت به نظرم از لحاظ مصرف بنزین اپتیما تا حدودی مأیوس‌کننده هست. در کل اپتیما به‌عنوان خودروی خانواده برای رانندگی خانوادگی طور قابل قبول هست و شتابگیری و تعویض دنده مناسبی داره، مصرف هم به نسبت مناسب هست، اما ظاهر اسپرتش اصلاً شما رو ترغیب نکنه که رانندگی اسپرتی هم میتونید ازش داشته باشید.

راستی اینو هم بگم که عایق‌بندی ماشین خیلی خوبه، تو ماشین صدای اضافی از بیرون نمیاد، البته این بی‌صدایی خیلی هم راحت خراب میشه، با وجود رینگ‌های ۱۸ اینچی با فاق کوتاه ۴۵ و فنربندی خشک کوچک‌ترین دست‌اندازی شما رو تو ماشین تکون میده، البته خب این نه عیب هست نه ویژگی مثبت، اما تو خیابونهای پر از دست اندازه ما آزاردهنده هست که باید مدنظر قرار بدین.

خب بذارین کمی هم از نکات خوب ماشین بهتون بگم:

ترمزهای ماشین اطمینان خوبی بهتون میدن و راضی‌کننده هستند. سیستم روشنایی ماشین که به‌طور فابریک زنون هست و چون کلیدی برای تنظیم ارتفاع نداره پس احتمالاً باید قابلیت تنظیم اتوماتیک رو داشته باشه. یه مسئله‌ای هم که شاید بشه به‌عنوان نوآوری کاربردی که من توی این ماشین دیدم باید بگم سیستمی هست که به‌جای AFS (چرخش خودکار چراغ‌ها در پیچ) کیا استفاده کرده، جایی که تو عکس با فلش قرمز مشخص کردم، هنگام وارد شدن به پیچ یا چرخاندن فرمان یک چراغ با رنگ آریایی روشن میشه که به‌خوبی نقطه تاریک و از بین میبره، به نظر خودم عملکرد بهتری هم نسبت به AFS داره، قطعاً در صورت خرابی چراغ جلو یا تصادف هزینه کمتری رو در کل برای تعمیر یا هزینه کلی چراغ تحمیل میکنه. در رابطه با چراغ‌های عقب در عین زیبا بودن متأسفانه استعداد بالایی هم دارن که بخش نئونی بسوزن، به پشت اپتیماها و خصوصاً سوناتاها نگاه کنید می‌بینید قسمت نوار نئونی سوخته متأسفانه.

راستی یه نکته که یادم نرفته بگم، آنتن کوسه‌ای یا بال کوسه‌ای هم که در مدل‌های فول وارداتی نصب هستند، روی مدل‌های شرکتی نصب نیستند.

در نهایت اگر بخوام بحث این قسمت رو جمع کنم، اپتیما اگر موتور قوی‌تری داشت خیلی خیلی میتونست بهتر از چیزی که هست بشه، شاید ضعیف بودن قوای محرکه بزرگترین عیبی هست که از نظر من وجود داره، موتوری که کشش لازم رو نداره به‌طورکلی.

ازجمله آپشنهای ماشین هم میشه به کول باکسی اشاره کرد که توی داشبورد با روشن بودن کولر بعضاً میتونه کمک‌کننده باشه تا حدودی ولی اسم کول باکس براش خیلی اغراقه، سانروف‌ پانارومیک که پرده اون به‌صورت برقی باز و بسته میشه، نورپردازی قرمز رنگ توی درهای جلو که با تم قرمز تمامی کلیدها همخوانی قشنگی داره که البته باید گفت نور ضعیفی کار شده براش. سنسور نور و باران، راستی تیغه‌های برف‌پاک‌کن و سیستم آب‌پاش شیشه ماشین باید بهتر از این باشه و جا داشت خیلی بهتر باشه خصوصاً تیغه‌ها، چراغ‌های جلو هم به چراغ شور مجهز هستن.

در نهایت امر هم اپتیما با داشتن شش کیسه هوا، ترمزهای خوب، سیستم کنترل پایداری و حتی رادار نقطه کور در بعضی از وارداتی‌ها (رادار نقطه کور رو به‌صورت افتر مارکت هم میشه نصب کرد که توصیه نمی‌کنم)، سیستم روشنایی خیلی خوب، ظاهر عامه‌پسند، بازار خرید و فروش فوق‌العاده عالی، جای پای بسیار خوب برای ردیف دوم و صندلی‌هایی که برای دو نفر در سفر بسیار جادار هستن و زیرآرنجی هم هر وقت خواستن باز کنن که به‌راحتی جایی برای دست و همین‌طور برای لم دادنشان فراهم می‌کند، صندوق عقب جادار، کیفیت ساخت خوب داخل اتاق (در قیاس هم‌وطنش سوناتا YF باکیفیت‌تر هست متریال داخل اتاق) و عایق‌بندی مناسب و … برای کسانی که یه ماشین شهری میخوان، همیشه مرتب به ماشین رسیدگی میکنن، فشار بیخودی به ماشین و موتور ماشین نمیارن، از این ماشین توقع لامبورگینی و فراری ندارن، میتونه گزینه خوبی باشه، اما اگر از جمله افرادی هستین که هر وقت، تایم داشتین برین هرجایی که شد روغن عوض کنید، یک خط درمیون فیلتر عوض کنید، پشت چراغ تا قرمز نشده میدونی رو میخواین تا ته فشار بدین و رفتار ناملایمی با ماشین دارن توصیه نمی‌کنم و پیشنهاد می‌کنم دنبال برندهای دیگه تو این کلاس خودرویی باشید.

خودم این نسل از اپتیما رو دوباره انتخاب نمی‌کنم چون سواری خشکش واقعاً اذیتم کرد و به لحاظ کیفیت سواری و فنی فکر می‌کنم موردهای بهتری تو بازار هست؛ ولی اگر کسی هستید که به ماشین همیشه سروقت رسیدگی می‌کنید اپتیما ویژگی‌های خوب زیادی داره که در کنار بازار خرید و فروش خوبترش گزینه مناسبی خواهد بود.

یه نکته هم بگم که متأسفانه خیلی باب شده خصوصاً در شبکه‌های اجتماعی که غلط هستش اینه که طوری جاافتاده بین عموم که ماشین‌های کره‌ای مملو از آپشن هستن و سایر خودروها شیشه‌بالابر دستی هنوز دارن و ضبطم تازه باید بری براشون بخری و … . این اصلاً اصلاً درست نیست، من نمیخوام قیاس کنم و وارد جزییات بشم، ولی هر وقت خواستین ماشین بخرین دو نسخه فولش رو کنار هم بذارید و ببینید واقعاً تفاوت آپشن در چه سطحی هست و اگر تفاوت آپشنی وجود داره چقدر ارزشمند هست و … .

با سپاس فراوان از دوست گرامی جناب آقای “محمد-ض” که زحمت تهیه این مطلب و اشتراک گذاری تجربیات خودشون رو برعهده گرفتن.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.