مزدا همهچیز را متفاوت انجام میدهد. برای مثال با نادیده گرفتن پیشرانههای بنزینی کمحجم شده، این خودروساز کاملاً از رقبای نامآشنای دیگر جدا شده است.
این نسل جدید مزدا ۳ است. خودرویی که همواره گزینهای شیک و جذاب بوده اما این بار به خاطر خطوط تیز و برجسته و عناصر ترد و شکنندهی بدنهی متمایز میشود. مزدا ۳ جدید از بهار سال جاری میلادی با فرمهای بدنهی سدان و هاچبک و طیفی از گیربکسهای اتوماتیک و دستی و سیستمهای چهار چرخ محرک یا دیفرانسیل جلو در دسترس خواهد بود.
پیشرانههای این خودرو نیز شامل نمونهی ۲.۸ لیتری اسکای اکتیو دی دیزلی و پیشرانهی ۲ لیتری بنزینی اسکای اکتیو جی و یا اسکای اکتیو ایکس میباشد. این نسخهی آخری قدرت حدود ۱۸۰ اسب بخاری داشته و از سیستم منحصربهفرد SPCCI سود میبرد. این یک خلاقیت هوشمندانه است که گشتاور، مصرف سوخت و آلایندگی پیشرانههای دیزلی و بنزینی را باهم ترکیب کرده است.
البته برای قضاوت کامل دربارهی نسل جدید مزدا ۳ باید منتظر آینده بمانیم چراکه بررسی اولیهی ما تنها به نسخهی بنزینی ۲ لیتری اسکای اکتیو جی محدود بوده است. این پیشرانه با گیربکس ۶ سرعته دستی همراه شده است. سواری خودرو دقیقاً همانی است که مهندسان مزدا میخواهند شما حس بکنید. مزدا ۳ بیش از آنکه روی سیستمهای کمکرانندهی کلافه کننده و ویژگیهای رفاهی تمرکز داشته باشد روی هندلینگ کار کرده است.
به منظور جذب رانندگان حرفهای و مشتاق، مزدا اقدام به تحقیق دربارهی حرکات انسانی کرده و نگاهی ویژه به موقعیت صندلیها و ارتباط راننده با خودرو داشته است. نتیجهی این تحقیقات جو رانندگی فوقالعاده است. ارگونومی کابین حرفی برای گفتن باقی نگذاشته و متریال بکار رفته و طراحی این بخش نیز عالی هستند. استفاده از تمامی کنترلها و دکمهها نیز به آسانی صورت میگیرد.
مزدا اقدام به حفظ عملکرد لمسی از صفحهنمایش مرکزی کرده و تمامی عملکردها را از طریق کلید چرخان مشابه ب ام و در اختیار راننده گذاشته است. استفاده از این تنظیمات آسان بوده و به مزدا اجازه داده تا موقعیت صفحهنمایش را بالاتر از داشبورد قرار دهد و به این ترتیب راننده بدون برداشتن چشم خود از جاده به صفحهنمایش نگاه کند.
اگر بخواهیم گلهای از کابین مزدا ۳ جدید داشته باشیم باید به میدان دید بالاتر از خط شانه اشاره کنیم که ستونهای C باعث آن هستند هرچند آینهی پهن و بدون فریم وسط به همراه شیشهی عقب بزرگ دید بهتری را ایجاد کردهاند.
صندوق ۲۹۵ لیتری مزدا ۳ جدید کوچکتر از نسل پیشین است و پایینتر از رقبایی همچون فولکسواگن گلف با صندوق ۳۸۰ لیتری و یا واکسهال آسترا با محفظه بار ۳۷۰ لیتری قرار میگیرد. فضای صندلیهای عقب نیز پذیرفتنی بوده و شاید همواره افراد بیشتری را با خودرو حمل کنید این یک نقیصه باشد.
با استفاده از ساختار کاملاً جدید اسکای اکتیو، این خودرو دارای مزیتهای زیادی در بحث سرکوب صداهای مزاحم است. آرامش خودرو بسیار بهبود یافته و نبود صدای باد و جاده باعث ایجاد جوی سطح بالا در کابین شده است.
نسل پیشین مزدا ۳ خودرویی جذاب برای سواری بوده و مدل جدید هم این رویه را ادامه داده است. سیستم تعلیق عقب خودرو شاید رضایت کمتری داشته باشد اما در جاده آن را خوب خواهید دانست. کنترل حرکات بدنه نیز به خوبی صورت گرفته و سواری خودرو با پایداری به پیش میرود. این عملکرد قابلتوجه با ارتباط واقعی به دست آمده است چراکه فرمان هم احساس و وزن قابلتوجهی داشته و با دقت و سریع عمل میکند.
در کل مزدا ۳ جدید خودرویی بسیار تر و تمیز به چشم میآید. تنها اما و اگر خودرو به پیشرانهی ۲ لیتری اسکای اکتیو جی ۱۱۸ اسبی مربوط میشود که فاقد گشتاور دورهای پایین لازم در مقایسه با بسیاری از رقبای توربو میباشد و برای رانندگی سریعتر باید فشار زیادی به آن وارد کنید. از نظر ما این خودرو با پیشرانهی جدیدتر و کاراتر اسکای اکتیو ایکس عملکرد بهتری خواهد داشت.
هنوز تجهیزات و تریم های نسل جدید مزدا ۳ تأیید نشدهاند اما انتظار میرود همان ساختار مدلهای سادهی نسل فعلی ارائه گردد.
نسل جدید مزدا ۳ تغییری مثبت در مقایسه با وضعیت نرمال صنعت خودرو داشته است. این خودرو تکنولوژیک تر از هر زمان دیگری بوده و درعینحال جذابیت برای راننده را قربانی نکرده است. البته ما نتوانستیم مدل مجهز به پیشرانه اسکای اکتیو ایکس را بررسی کنیم اما حتی بدون این پیشرانه نیز مزدا ۳ جدید خودرویی سطح بالا در کلاسی رقابتی ارزیابی میشود. پیشرانهی جدید این خودرو بسیار از مشکلات را حل خواهد کرد اما بههرحال نمیتوان فضای بار و سرنشین محدود آن را نادیده گرفت. البته اگر شما یک خانوادهی دوستدار هاچبک های هیجانانگیز هستید قطعاً مزدا ۳ را در لیست انتخاب خود قرار خواهید داد.
مشخصات مزدا ۳ ۲.۰ SkyActiv-G
- قیمت: از ۱۸۵۰۰ پوند (تخمینی)
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۲ لیتری بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۱۱۸ اسب بخار/۲۱۳ نیوتون متر
- گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل جلو
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۸.۵ ثانیه (تخمینی)
- حداکثر سرعت: ۲۰۰ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: ۵ لیتر در هر صد کیلومتر (تخمینی)
منبع: autoexpress