«رزبری پای» که در زمینه تولید رایانههای تکبُردی تبحر دارد، از نخستین میکروکنترلر خود رونمایی کرد که تنها ۴ دلار قیمت داشته و رقیب جدید تراشههای آردوینو محسوب میشود. رزبری پای در این دستگاه از چیپ اختصاصی خود استفاده کرده است.
میکروکنترلر «پیکو» بنیاد رزبریپای میزبان چیپ «RP2040» با پردازنده ۱۳۳ مگاهرتزی دو هستهای آرم، ۲۶۴ کیلوبایت رم و حسگر حرارت و یک درگاه میکرو USB است. حافظه فلش این قطعه ۲ مگابایتی است و امکان افزایش آن از طریق کارت حافظه خارجی وجود دارد. این برد از نظر مصرف انرژی هم بسیار بهینه است و ورودی بین ۱.۸ تا ۵.۵ ولت را پشتیبانی میکند که به معنی امکان استفاده از دو باتری AA است.
یکی دیگر از اجزای اصلی پیکو مثل دیگر میکروکنترلرها پینهای ورودی خروجی است که امکان اتصال آن به سختافزارهای مختلف را فراهم میسازد. هدف رزبری پای از توسعه میکروکنترلر ارائه یک سیستم ورودی-خروجی انعطاف پذیر، سازگار با دستگاههای مختلف، ارزان قیمت و کارآمد بوده است.
برای تنظیم کارکرد این میکروکنترلر میتوانید آنرا از طریق درگاه میکرو USB به سیستم متصل کرده و با استفاده از زبانهای C یا میکروپایتون برنامه نویسی کنید. میکروکنترلر پیکو را می توان به گونه ای برنامه نویسی کرد که بسته به ورودی دریافتی از ابزارهای الکترونیکی، عمل خاصی را روی ابزارهای دیگر نظیر لامپ ها، موتورها، حسگرها و دیگر ابزارهای الکترونیکی انجام دهد.
رزبریپای بر خلاف بسیاری از شرکتها که از ارائه فناوری خود به دیگران امتناع میکنند اعلام کرده طراحی چیپش را در اختیار رقبایی نظیر «آردوینو»، «Adafruit»، «Pimoroni » و «Sparkfun» قرار میدهد تا با استفاده از آن بردهای خود را توسعه دهند. از مزایای این نوع میکروکنترلرها باید به مصرف ناچیز انرژی، عدم نیاز به سیستم عامل و اجرای مستقیم کد روی سخت افزار، ابعاد کوچک و قیمت مطلوب اشاره کرد.