اولین ماوس جهان با بیش از نیم قرن قدمت به حراج گذاشته می‌شود

اولین ماوس جهان با بیش از نیم قرن قدمت به حراج گذاشته می‌شود

چند روز دیگر اولین ماوس جهان یعنی ماوس سه دکمه‌ای X-Y «داگلاس انگلبارت» به حراج گذاشته خواهد شد. این ماوس نخستین بار در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۴۷ (۹ دسامبر ۱۹۶۸) به نمایش گذاشته شد.

این ماوس که بخش مهمی از تاریخ کامپیوتر را تشکیل می‌دهد، در تاریخ ۲۷ آذر ماه توسط RR Auction به مزایده گذاشته می‌شود. قیمت اولیه این ماوس برابر ۸۰۰ دلار خواهد بود که برای چنین محصولی بسیار کم به نظر می‌رسد.

ماوس به لطف تلاش‌های داگلاس انگلبارت و همکارانش وارد دنیای کامپیوتر شد. یکی از افرادی که نقش مهمی در اختراع ماوس داشت یعنی «ویلیام انگلیش» چندین ماه پیش درگذشت.

در زمان معرفی این ماوس سه دکمه‌ای، انگلبارت در مرکز تحقیقاتی «Augmentation» در موسسه تحقیقاتی استنفورد کار می‌کرد که هم اکنون با نام «SRI International» شناخته می‌شود.

در رویداد «Mother of All Demos» در سال ۱۹۶۸، انگلبارت و همکارانش نه تنها ماوس X-Y را به نمایش گذاشتند، بلکه از چندین قابلیت برای کامپیوترها هم رونمایی کردند. این افراد ویدیو کنفرانس، اشتراک‌گذاری نمایشگر، پردازش کلمات، ایمیل و کنفرانس از راه دور را به نمایش گذاشتند که امروزه اکثر افراد در سراسر جهان به آن‌ها دسترسی دارند.

ماوس ۳ دکمه‌ای X-Y به عنوان بخشی از یک پروژه با سرمایه ناسا توسعه پیدا کرد و هدف از آن، بهبود کاربری رابط کامپیوتر بود. با این وسیله کاربران می‌توانستند مسائل پیچیده را سریعتر و ساده‌تر حل کنند.

وسیله موردنظر انگلبارت به لطف انگلیش وارد دنیای واقعی شد. این ماوس دارای یک جعبه چوبی کوچک به همراه سیمی برای اتصال به کامپیوتر بود. در زیر این جعبه دو چرخ فلزی با زاویه عمود قرار داشت که یک محور X-Y را تشکیل می‌داد.

انگلبارت در سال ۱۹۶۷ پتنت اولین ماوس جهان را به ثبت رساند و سپس آن را با استفاده از پوشش پلاستیکی به همراه سه دکمه بجای یک دکمه بهبود داد. پس از مدتی اپل این پتنت را با قیمت ۴۰ هزار دلار تصاحب کرد. ماوسی که به حراج گذاشته می‌شود، کار نمی‌کند اما همچنان یک وسیله مهم در تاریخ کامپیوتر است.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.