همان طرز فکر در ابعادی کوچکتر…
اینکه کیا تلوراید خودرویی خبرساز شده بر همگان روشن است. این شاسیبلند سه ردیفه که جوایز معتبری نیز کسب کرده فروش بالایی را تجربه میکند. در واقع مدیران کیا این کراس اوور بزرگ را Selluride میدانند چراکه موفقیت بالایی را نصیب این خودروساز کرهای کرده است؛ اما ما که قرار است کیا سلتوس ۲۰۲۱ جدید را تست کنیم پس چرا درباره تلوراید صحبت میکنیم؟!
دلیل خوبی برای این کار وجود دارد. به عنوان جدیدترین عضو کراس اوورهای کیا، سلتوس استایل خشن و آماده به کار تلوراید را گرفته و در ابعادی کوچکتر هضم کرده است. این استراتژی در بعضی بخشها بسیار خوب جواب داده ولی خب در بعضی جاها نیز شاهد نقاط ضعفی هستیم. با این وجود، سلتوس از سیستم چهار چرخ محرک و استایلی متمایز سود برده و به نظر میرسد برگ برندههای خوبی در دست دارد.
- ظاهر متمایز، کابین خوب
چند ساعتی را که با سلتوس بگذرانید خواهید فهمید این خودرو باب میل همه نیست. کراس اوور جدید کرهایها از پلتفرم مشترک با هیوندای کنا بهره برده اما دو خودرو تفاوتهای زیادی با هم دارند. سلتوس بین سول و اسپورتیج قرار میگیرد. تنها DNA مشترک و واضحی که بین این خودروها وجود دارد جلوپنجره دماغه ببری کیاست که اینجا احساسبرانگیز ظاهر شده است.
برخلاف اسپورتیج و سول، سلتوس میخواهد شما را با کابین خود متقاعد کند. ویژگیهایی همچون پوششهای محافظتی بدنه، فلاپ ها، ریلهای سقف و رینگهای ۱۷ اینچی بر ابهت خودرو میافزایند. همانند دیگر محصولات کیا، دیلایت های سلتوس هم حضور برجستهای در طراحی این خودرو داشته و از بخش بیرون چراغها تا نزدیکی جلوپنجره کشیده شدهاند. وقتی به سمت عقب حرکت کنید طراحی خودرو سادهتر خواهد شد به گونهای که چراغهای روان و نوار متالیکی را خواهید دید که بین چراغها جا خوش کرده است.
طراحی کلی خودرو پذیرفتنی است. توصیه ما این است که سلتوس با رنگ مشکی سقف را انتخاب کنید زیرا جذابتر به نظر میرسد.
اگر ظاهر خودرو نظر شما را جلب نکرد احتمالاً کابین این کار را انجام خواهد داد. برای خودرویی با بهای حدود ۳۰ هزار دلار، این کیا ترکیب خوبی از راحتی و تکنولوژی را ارائه میکند. تمامی پلاستیکهای ارزانقیمت در خارج از دید سرنشینان کار شده و بخش مرکزی داشبورد نیز فضای خوبی برای قرار دادن اشیایی همچون گوشی دارد. ما همچنین دید جلوی بسیار خوب سلتوس را تحسین میکنیم که بخشی از آن به خاطر ارتفاع خوب خودرو از سطح زمین است. تنها صندلی راننده بهصورت برقی تنظیم میشود اما هر دو صندلی جلو حمایت خوبی از بدن به عمل میآورند. فضای صندلی عقب خوب بوده و فضای زانو و سر زیادی وجود دارد که دلیل آن زاویهی صندلی میباشد. البته مدل فول SX حاضر در تست فاقد برخی ویژگیها همچون سیستم تهویه مطبوع دو ناحیهای بوده است.
تمامی مدلهای سلتوس با صفحه لمسی ۸ اینچی، اپل کارپلی و اندروید اتو عرضه میشوند. مدل SX دارای صفحهنمایش ۱۰.۲ اینچی بوده و یک صفحهنمایش ۷ اینچی هم در پشت آمپرها وجود دارد. صفحه مرکزی کاربری بسیار خوبی داشته و گرافیک واضح و با کیفیتی دارد. از دیگر ویژگیهای کابین میتوان به سیستم صوتی سفارشی Bose (برای اولین بار در محصولات کیا) و نورپردازی داخلی اشاره کرد که بر حس لوکس بودن کابین اضافه میکنند.
از نظر سیستمهای ایمنی نیز سلتوس کاملاً دست پر وارد میدان شده است. در این خودرو میتوانیم سیستمهایی همچون هشدار خروج از مسیر، دستیار حفظ خودرو بین خطوط، هشدار نقاط کور، هشدار ترافیک پشتی، کروز کنترل تطبیقی و… را مشاهده کنیم.
- سنگینی کفهی آنرود نسبت به آفرود
چند ساعت رانندگی با سلتوس نشان دهندهی چیزهایی است که پیش از این میدانستیم. این کراس اوور بهترین اوقات خود را در روی آسفالت خواهد گذراند نه در جنگل. کیا گفته به زودی نسخهی آفرودری از سلتوس را روانه بازار خواهد کرد. این خودرو با سیستم چهار چرخ محرک سفارشی، دستیار حرکت در سرپایینی و دیفرانسیل مرکزی قفل شونده عرضه شده اما فاقد حالت رانندگی آفرود، لاستیکهای خشن و فلاپ های کاربردیتر میباشد. اندکی رانندگی در مسیرهای خشن و گلی نشان میدهد سلتوس نیازمند مدلی آفرودر خواهد بود. اگر نیازمند کراس اووری آفرود هستید باید به سراغ سوبارو کراس ترک یا جیپ رنگید بروید.
زیر کاپوت این خودرو پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری با قدرت ۱۴۶ اسب بخار قرار دارد. البته ما مدل مجهز به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوی سفارشی با خروجی ۱۷۵ اسبی را تست کردیم. این پیشرانه بهصورت استاندارد با گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه همکاری میکند درحالیکه پیشرانه قبلی به گیربکس CVT جفت است. کیا از همین پیشرانه در سول GT-Line استفاده کرده اما آنجا قدرت ۲۰۱ اسبی دارد. دلیل کاهش قدرت پیشرانه در سلتوس ایجاد مصرف سوخت بهتر است.
با وجود قدرت بیشتر در پیشرانه توربو، سلتوس در اکثر مسیرها خودرویی سریع حس میشود. در مسیر تستی که داشتیم این کراس اوور پایداری، راحتی و سواری خوب خود را به نمایش گذاشت. همچنین صدای کمی در کابین وجود داشته و تنها در شتاب گیری های سنگین است که صدای پیشرانه وارد کابین میشود.
البته از نظر دینامیک سواری نمیتوان نمره بالایی را به سلتوس دارد. فرمان خودرو فوقالعاده بیحس بوده و از نظر بازخورد نیز چیزی برای گفتن ندارد. با عبور از پیچها نیز شاهد تکان های زیاد بدنه خواهید بود. حتی با وجود چنین نقاط ضعفی، سلتوس یک خودروی خوب برای سواری روزمره بوده و اکثر خریداران را راضی خواهد کرد.
- زمان تصمیم فرا رسیده است
کلاس کراس اوورهای ساب کامپکت رقابتیتر از هر زمان دیگری شده است. انتخاب بهترین خودرو در این کلاس به خود خریدار بستگی دارد. برای رانندگی آفرود جیپ رنگید تریل هاوک یا سوبارو کراس ترک گزینهی بهتری هستند و اگر به دنبال لوکسترین کابین و دینامیک رانندگی بالا باشید باید مزدا CX-30 را انتخاب کنید. هوندا HR-V و تویوتا C-HR نیز گزینههای قابل تاملی بوده و البته شورولت تریل بلیزر هم به این موارد اضافه خواهد شد.
اما درست همانند دیگر محصولات کیا، این خودروساز محصولی همهکاره با آپشن های عالی و قیمتی کمتر در مقایسه با رقبا را تولید کرده است. قیمت ارزانترین مدل سلتوس از ۲۱۹۹۰ دلار شروع شده درحالیکه بهای مدل چهار چرخ محرک SX به ۲۷۸۹۰ دلار میرسد. نزدیک شدن به قلمروی ۳۰ هزار دلار باعث میشود سلتوس به خودروهای لوکستر نزدیک شود اما خب رقبا نیز همین وضعیت را دارند. آیا سلتوس موفقیت تلوراید را تکرار خواهد کرد؟ مشخص نیست اما ما متقاعد شدیم که سلتوس را گزینهای مطلوب بدانیم.
مشخصات کیا سلتوس ۲۰۲۱
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربوی بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۱۷۵ اسب بخار/۲۶۴ نیوتون متر
- گیربکس: ۷ سرعته دوکلاچه، چهار چرخ محرک
- مصرف سوخت شهری/بزرگراهی/ترکیبی: ۹.۴/۷.۸/۸.۷ لیتر در هر صد کیلومتر
- قیمت پایه: ۲۷۸۹۰ دلار
- قیمت مدل تست شده: ۲۷۸۹۰ دلار
[دانلود ویدئو]