پژو ۲۰۸ نیاز چندانی به معرفی ندارد. هاچبک دوستداشتنی پژو در دنیای خودروهای کوچک کاملاً شناخته شده بوده و رقبای کلیدیای همچون اوپل کورسا و فورد فیستا را پیش روی خود میبیند. البته قوای محرکه و پلتفرم کورسا با ۲۰۸ جدید مشترک است.
پژو در این گوشهی شلوغ از بازار خود را بازیگری شیک میداند. استایل متمایز و سطح بالای ۲۰۸ کاملاً جلب نظر کرده و کابین منحصربهفرد آن نیز تا حدی از پژو ۵۰۸ گرفته شده است.
این خودرو برای اولین بار در تاریخ خود با قوای محرکهی الکتریکی نیز عرضه خواهد شد و در آینده بررسی تخصصی این نسخه از ۲۰۸ جدید را نیز تقدیم شما عزیزان خواهیم کرد.
اما خودرویی که ما تست کردهایم نسخهی پیشتولیدی مجهز به پیشرانهی ۱.۲ لیتری توربوی بنزینی بوده است. پژو ۳ پیشرانه بنزینی برای این خودرو عرضه میکند که یکی از آنها نسخهی ۷۴ اسبی همین پیشرانهی یاد شده بدون و نمونهی قویتر ۱۲۸ اسبی نیز بهصورت استاندارد با گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک همکاری میکند. یک پیشرانهی دیزلی ۹۸ اسبی نیز در دسترس است.
مدل حاضر در تست به گیربکس ۶ سرعته دستی مجهز بوده و اگر مدل الکتریکی را در نظر نگیریم شاید بهترین مدل خانوادهی ۲۰۸ باشد.
این پیشرانه برای ارائهی بهترین عملکرد خود باید کمی تحتفشار باشد اما به حد کافی آرام و ساکت بوده و قدرت خوبی را نیز در رانندگی شهری ارائه میکند. کلاچ خودروی حاضر در تست کمی مبهم بوده و اهرم تعویض دنده نیز بزرگ است که احساس تغییر دندهی جالبی را ایجاد نمیکند؛ اما علیرغم تمامی این موارد، ۲۰۸ رانندگی آسانی داشته و میتوان آن را دوست داشت.
از طریق دکمهی تعبیه شده میتوان حالت اکو را انتخاب کرد که در آن فرمان بیش از حد سبک شده اما در حالت نرمال رانندگی وضعیت کمی بهتر شده و در عبور از پیچها احساس بهتری خواهید داشت. در این نقطه خواهید فهمید که ۲۰۸ استایلی خنثی در عبور از پیچها داشته و این کاملاً با هدف آن هماهنگ است. البته در خودروهایی همچون فیستا یا حتی سئات ایبیزا با فشردن میدونی گاز میتوان لحظات هیجانانگیزتری را تجربه کرد.
البته تحت تأثیر روشهای بازاریابی پژو نباید قرار بگیرد چراکه این خودروساز فرانسوی روی رانندگی هیجانانگیز تأکید داشته اما ۲۰۸ خودرویی است که اساساً روی راحتی و آسایش تمرکز دارد. این خودرو به راحتی ناهمواریهای کوچک را جذب میکند و سواری راحتی دارد. البته حتی در سرعتهای کم نیز حرکاتی در بدنه مشاهده میشود.
موضوع اصلی دربارهی ویژگی ۲۰۸ به احساس آن مربوط میشود. شاید این موضوع دربارهی مدل نهایی صدق نکند اما این خودرو همچون محصولی ارزانقیمت و کوچک حس نمیشود بلکه میتوان آن را خودرویی اجرایی دانست.
بخشی از این موضوع به لطف چگونگی حضور آن در جاده است و بخش اعظم آن به کابین مربوط میشود. برخی رانندگان باید با تنظیمات صندلی بازی کنند تا بتوانند موقعیت خوبی برای دیدن پشت آمپرها پیدا کنند اما جنس متریال بکار رفته در کابین واقعاً شیک و مناسب است.
برخی اطلاعات ضروری بهصورت سهبعدی روی شیشهی جلو منعکس میشود که در ابتدا شاید عجیب به نظر برسند اما پس از چند دقیقه چشمان شما به آنها عادت خواهد کرد.
در کل باید گفت این طراحی مینیمال و متریال خوب باعث شدهاند کابین ۲۰۸ جدید حس فوقالعادهای داشته باشد. اگرچه هنوز جزئیات نهایی این خودرو اعلام نشدهاند اما انتظار داریم ۲۰۸ یکی از مجهزترین خودروهای کلاس خود باشد. انتظار میرود مدل پایهی این خودرو قیمتی در حدود ۱۶ هزار پوند داشته باشد.
این خودرو از نظر فضای کابین و بار نیز خوب عمل کرده است. ۲۰۸ جدید تنها بهصورت ۵ درب عرضه خواهد شد و اگرچه زاویهی درب عقب به گونهای طراحی شده که کمی نازک است اما صندلیهای عقب راحتی خوبی برای دو سرنشین بالغ دارند.
محفظه بار ۳۱۱ لیتری نیز برای اکثر خریداران کفایت میکند هرچند خبری از کف جادار نیست و فضایی در آنجا تعبیه نشده است.
هنوز هم میتوان لاستیک زاپاس را بدون تأثیر خاص روی محفظه بار انتخاب کرد. از جمله تجهیزات این خودرو میتوان تشخیص علائم ترافیکی، ترمز اضطراری خودکار، پایش نقاط کور و حالت رانندگی نیمهخودکار را نام برد.
نسل جدید پژو ۲۰۸ عنوان بالغترین خودروی کوچک حال حاضر را به خود اختصاص میدهد و با کابینی شیک و سواری مناسب خود را از دیگران جدا میکند. این خودرو سواری هیجانانگیزی ندارد اما اگر به تکنولوژیهای زیاد و حس لوکس بودن خودرو اهمیت میدهید قطعاً پژو در لیست شما جای خواهد داشت.
مشخصات پژو ۲۰۸ پیورتک ۱۰۰ Allure
- قیمت: ۱۸ هزار پوند (تخمینی)
- پیشرانه: ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری توربوی بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۹۸ اسب بخار/۲۰۰ نیوتون متر (تخمینی)
- گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل جلو
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۹.۵ ثانیه (تخمینی)
- حداکثر سرعت: ۱۸۵ کیلومتر در ساعت (تخمینی)
- مصرف سوخت: ۵.۶ لیتر در هر صد کیلومتر (تخمینی)
منبع: autoexpress