یکی از شیوههای کسب تکنولوژی که بیشتر همه توسط چینیها به کار میرود، خرید برندهای ورشکسته خودروسازی در گوشه و کنار عالم است. گرچه این برندها، به دلیل برخی بد به یاریهای اقتصادی نتوانستهاند آنچنان که بایدوشاید در عرصه رقابتهای جهانی موفق ظاهر شوند، ولی در عوض، ازلحاظ تکنیکی و فنی بسیار مدرن و پیشرو هستند. در اینجاست که پشتوانه مالی عظیم چینیها به کمک و یاری این مجموعهها میآید و حیاتی دوباره برایشان به ارمغان میآورد.
با پیگیری این شیوه، هر دو طرف درگیر در ماجرا بهنوعی سود میبرند. آن برند پیشرفتهای که از کمبود منابع مالی در رنج است از خطر ورشکستگی و نابودی رهایی یافته و بهنوعی احیاء میشود و در مقابل، برند سرمایهگذار ولی فاقد تکنولوژی نیز، با خرید آن مجموعه پیشرفته عقبماندگیهای تکنیکی خود را بهتدریج و در طول زمان جبران میکند. از مثالهای خوبی که دراینباره میتوان زد، خرید بخش سواری کمپانی ولو توسط کمپانی جیلی چین است. تا پیش از انجام این معامله، شرکت جیلی به ساخت خودروهایی مبادرت میکرد که نه از طراحی مدرنی برخوردار بودند و نه از ایمنی درخوری بهره میبرند، ولی پس از این وقوع این رویداد، رفتهرفته محصولات جیلی جلوه مدرنتری به خود گرفته و در کنارش، رشد کیفی سریعی را هم تجربه نمودند.
بیشک، وقوع تمامی این تغییرات از برکت وجود تکنولوژی پیشرفته ولو بود، وگرنه جیلی که از خود آورده چندانی نداشت که بهیکباره اینچنین دگرگون گردد. نکته جالب اینجاست که برخی از هموطنان خوشذوق ما معتقدند که با این معامله، ولو سوئدی هم مثل ام جی بریتانیایی “چینی” شد! درحالیکه اگر نیک بنگریم میبینیم که نهتنها ولو چینی نشد بلکه این جیلی است که لباس سوئدی پوشیده و چهره و شمایلی اروپایی به خود گرفته است! چندی پیش در سایت «CARNEWCHINA» متن کوتاهی در مورد مدل جدید جیلی به نام GS نگاشته شد که در اینجا من برگردان متن آن را تقدیم شما عزیزان میکنم.
خودروی کاملاً جدید جیلی امگرند GS، در نمایشگاه خودروی پکن در معرض دید عموم نهاده شد و فروش آن نیز بهصورت همزمان صورت پذیرفت. بهای این خودرو از عدد ۷۷,۸۰۰ یوآن استارت میخورد و به رقم ۱۰۸,۸۰۰ یوآن ختم میگردد. جیلی امگرند GS یک هاچبک – کراساوور خوشمنظر است و البته به دست هیچ شخصی، بهجز پیتر هاربی طراحی نشده است.
دو نسخه متفاوت برای این خودرو وجود دارد: GS SPORT و GS. این دو نسخه از سپرهای متفاوتی در بخش جلو و عقب خود بهره میبرند و از تفاوتهای کوچکتری نیز در لبههای بیرونی جلوپنجره خود برخوردارند. در نسخه اسپرت، چراغهای جلو به رنگ تیره و کالیپرهای ترمز به رنگ قرمز است. ضمن اینکه، آرم و نشانهای متعددی در جایجای بدنه آن نصب شده و در عین حال، میدونیهای فلزی سوراخدار نیز در آن تعبیه شده است، این در حالی است که نسخه استاندارد تنها از میدونیهای پلاستیکی بهره میبرد. بهجز این موارد، این دو نسخه عیناً مثل هم هستند و از پیشرانههای یکسانی نیز سود میبرند.
این خودرو با دو پیشرانه متفاوت عرضه میشود: یک پیشرانه ۱.۳ لیتری توربو که از توانی معادل ۱۳۰ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۸۵ نیوتنمتر برخوردار است و نیز یک پیشرانه ۱.۸ لیتری (تنفس طبیعی) که از خروجی توانی معادل ۱۳۳ بخار و گشتاوری برابر با ۱۷۰ نیوتنمتر بهره میبرد. همانطور که میبینید خروجی توان این دو پیشرانه بسیار به هم نزدیک است و جای تعجب است که چرا جیلی با ارائه نسخه ۱.۳ لیتری، مزاحم نسخه ۱.۸ لیتری خود شده است. هر دو پیشرانه به همراه یک گیربکس ۶ سرعته دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک DCT (دو کلاچه) عرضه میشود.
داخل کابین این خودرو، با وجود مواد لطیف و نیز صندلیهای چرمی که در آن به کار رفته، خیلی تمیز و شسته و رفته به نظر میآید. هر دو نسخه GS و نیز GS SPORT از یک فرمان کف تخت بهره میبرند. در تیپهای رده پایین، یک صفحهنمایش لمسی در میانه کنسول تعبیه شده که برای سال ۲۰۱۶ میلادی، کمی کوچک به نظر میرسد، ولی در بالاترین رده تجهیزاتی نسخه اسپرت، صفحه لمسی بسیار بزرگتری نصب شده و پوشش چرم صندلیها نیز دورنگ است. طراحی تونل مرکزی بین صندلیهای جلو، خیلی سرد و خنثی به نظر میآید و دستهدنده در بخش شیبداری به سمت میانه داشبورد صعود میکند. عقربههای مدرج پشت فرمان از طرحی مرسوم و معمولی برخوردارند و در میانه آنها، یک صفحه جای دارد که با گرافیک خوب خود، باز و بسته بودن تمامی دربهای خودرو را به نمایش میگذارد.
در این خودرو، نیمرخ بدنه از طراحی قوی سود میبرد که آن نیز به سبب خط شانههای پهنی است که در آن به کار رفته است. پیرامون چرخهای این خودرو را قوسهای پلاستیکی دربر گرفتهاند که در دید بیننده، حسی همچون یک کراساوور را القاء میکنند. چرخها نیز به نظر، کمی بیشازاندازه کوچک و باریک به نظر میآیند، اگر بزرگتر بودند جلوه ظاهری بهتری را برای جیلی GS فراهم میآوردند.
چراغهای عقب این خودرو بزرگ و به رنگ قرمز هستند و در نقطهای دور از گوشههای بدنه جای گرفتهاند. یک اسپویلر بزرگ هم در بخش فوقانی شیشه عقب نصب شده است. لولههای اگزوز نیز از فلزی براق هستند و از سایز و اندازه درستی بهره میبرند…
روی هم رفته، خودروی کاملاً جدید جیلی یک محصول عالی است، یک کراس هاچبک و در عین حال، یک شاسیبلند کوچک است. قیمت آن نیز خوب بوده و پیشرانه ۱.۳ لیتری آن هم نسخهای بسیار خوب و مناسب است. حال موقع آن فرارسیده تا جیلی پیشرانه ۱.۸ لیتری قدیمی را رها نموده و به سایز چرخها نیز تناسب دهد!
منبع: CARNEWSCHINA.COM