فاصله کمی تا عرضه نسل آینده پردازندههای اینتل موسوم به «راکت لیک» داریم و حالا نتایج بنچمارک چندین پردازنده نسل یازدهمی این کمپانی در گیکبنچ ظاهر شدهاند که از بهبود چشمگیر عملکرد آنها خبر میدهند.
نتایج بنچمارکها مربوط به ۷ پردازنده دسکتاپ راکت لیک اینتل است که پردازندههای سری Core i9 تا Core i5 را شامل میشود. تمام این پردازندههای روی مادربوردهای سری ۴۰۰ یا ۵۰۰ بررسی شدهاند.
عملکرد پردازندههای Core i9 راکت لیک
پردازنده Core i9-11900K در بخش تک هستهای به بالاترین امتیاز در میان تمام پردازندهها دست پیدا کرده. این تراشه در بخش تک هستهای و چند هستهای به ترتیب امتیازهای ۱۹۰۵ و ۱۰۹۹۴ را بدست آورده. این پردازنده در مقایسه Core i9-10900K تا ۲۷ درصد سریعتر است.
به سراغ پردازنده دیگری از این سری یعنی Core i9-11900KF میرویم که در بخش تک و چند هستهای به ترتیب موفق به کسب امتیازهای ۱۶۸۸ و ۸۵۲۹ شده. برای تست از رم DDR4 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز استفاده شده، بنابراین با پتانسیل واقعی این پردازنده مواجه نیستیم.
نتایج بنچمارک پردازندههای Core i7 راکت لیک
پردازنده اینتل Core i7-11700K در این بنچمارک در بخش تک و چند هستهای به ترتیب امتیازهای ۱۸۱۰ و ۱۱۳۰۴ را کسب کرده که فوقالعاده هستند، البته باید بدانید این پردازنده اورکلاک شده و فرکانس آن به ۵.۰ گیگاهرتز رسیده. با توجه به این موضوع توانسته در بخش چند هستهای بالاتر از Core i9-11900K قرار بگیرد.
پردازنده اینتل Core i7-11700 در بنچمارک گیکبنچ عملکرد مناسبی از خود نشان داده و در بخشهای تک و چند هستهای به ترتیب امتیازهای ۱۷۱۸ و ۹۴۴۲ را کسب کرده است.
عملکرد پردازندههای Core i5 راکت لیک
پردازندههای سری Core i5 که محبوبیت بالایی دارند، در مدلهای متنوعی وارد بازار میشوند. پردازنده Core i5-11600K در بخش تک هستهای به امتیاز ۱۶۲۲ و در بخش چند هستهای به امتیاز ۷۰۱۳ دست پیدا کرده. باید دوباره به این موضوع اشاره کنیم که پلتفرم مورد آزمایش از رم با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز بهره میبرد، بنابراین بطور کامل پتانسیل پردازندههای راکت لیک را نشان نمیدهند.
پردازنده اینتل Core i5-11500 در بخش تک و چند هستهای به ترتیب امتیازهای ۱۵۳۸ و ۷۴۳۴ را کسب کرده و نسخه ضعیفترش یعنی Core i5-11400 توانسته امتیازهای ۱۵۰۰ و ۶۶۶۴ را به نام خود ثبت کند.
همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، اینتل در بخش تک هستهای به خوبی توانسته در بنچمارکهای افشا شده پردازندههای AMD را شکست دهد. اگرچه پردازندههای راکت لیک با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری توسعه پیدا میکنند و مصرف انرژی بالاتری نسبت به رقبای خود دارند، اما توانستهاند عملکرد خوبی داشته باشند.
در بخش چند هستهای AMD با پردازنده رایزن 9 5900X و اختلاف امتیاز چشمگیری در صدر جدول به چشم میخورد که البته تعداد هستههای بالاتری نسبت به نمایندگان اینتل دارد.