صدها هزار نفر از معترضین که عموما دانش آموزان مدرسه ای هستند در شهرهای مختلف دنیا امروز و در آستانه برگزاری نشست سازمان ملل در خصوص تغییرات اقلیمی به خیابان ها آمده اند تا توجه مسئولین و سازمان های مختلف را به این مساله معطوف کنند.
معترضان در کشورهای مختلفی چون آمریکا، انگلستان، استرالیا، مالزی و تایلند امروز با ترک کلاس های درس و در اعتصابی دسته جمعی به خیابان ها آمدند تا از دولتمردان بخواهند برای مقابله با بحران تغییرات اقلیمی و جلوگیری از فجایع زیست محیطی هرچه سریع تر وارد عمل شوند.
طبق برآوردهای صورت گرفته تا کنون ۳۰۰ هزار استرالیایی در این اعتصاب دسته جمعی مشارکت کرده اند؛ کشوری که بزرگ ترین صادرکننده زغال سنگ و گازهای طبیعی مایع در دنیا به شمار می رود و سهم زیادی در آلوده کردن دنیا دارد.
شرکت کنندگان استرالیایی در ۱۱۰ شهر مختلف این کشور تجمع کردند و با حمل پلاکاردهایی از دولت درخواست کردند که برای به صفر رساندن تصاعدات کربنی استرالیا تا سال ۲۰۳۰ تعهد بدهد.
اعتصاب تغییرات اقلیمی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در ۱۵۰ کشور دنیا انجام می شود و اوج آن در نیویورک و به سرپرستی Thunberg خواهد بود؛ فردی که به خاطر تلاش هایش برای مقابله با تغییرات اقلیمی نامزد دریافت جایزه نوبل شده است و هدایت تجمع کنندگان در شهر محل استقرار دفتر سازمان ملل را بر عهده دارد.
اجلاس اقدام اقلیمی سازمان ملل قرار است که سه روز دیگر با حضور رهبران سراسر دنیا برگزار شود و در آن موضوعاتی نظیر استراتژی های کاهش تغییرات اقلیمی از جمله مهاجرت از سوخت های فسیلی به سوخت های تجدید پذیر به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
گرمایش زمین پدیده ایست که در نتیجه به دام افتادن گازهای گلخانه ای در جو زمین رخ می دهد و این گازها نیز عموما به واسطه سوخت های فسیلی ایجاد می شوند. خشکسالی های گسترده، موج های گرمایی نظیر آنچه در شهرهای جنوبی ایران شاهدش هستیم، ذوب شدن یخ های قطبی، بالا آمدن سطح آب دریاها و جاری شدن سیلاب از جمله پیامدهای گرمایش زمین است.
سال گذشته تصاعدات کربنی به بالاترین حد خود رسیدند و با وجود هشدارهای مکرر سازمان ملل در این باره این روند همچنان ادامه دارد.