در ماه پایانی سال ۱۳۹۸ بود که سایپا در حاشیهٔ جلسهٔ هیئت دولت اقدام به نمایش محصول جدید خود بنام رهام کراس در کنار سدان K132 ایرانخودرو کرد. حال این شرکت طی مراسمی با حضور رئیس دفتر رئیسجمهور، مدیرعامل سایپا و دیگر مقامات دولتی و فعالان عرصهٔ خودروسازی کشور رسماً این خودرو را در کنار فیسلیفت دو محصول دیگر خود معرفی کرده است. فعلاً نام نهایی این خودرو که سایپا آنرا اولین کراساوور ایرانی میداند مشخص نیست و با توجه به اینکه نام سدان رهام به شاهین تغییر پیدا کرده، فعلاً با نام شاهین کراس یا SP100 کراس شناخته میشود.
همانطور که مشخص است، این بهاصطلاح کراساوور ایرانی درواقع نسخهٔ کراس هاچبک شاهین است که با ویژگیهایی مثل ریلهای روی سقف، روکشهای پلاستیکی طرفین و محافظهای نقرهای زیر سپرها سعی شده استایل آن به کراساوورها شبیه شود؛ بنابراین، شاهین کراس از لحاظ ویژگیهای فنی مثل پلتفرم و قوای محرکه و همینطور طراحی کابین هیچ تفاوتی با شاهین سدان ندارد. بااینحال، طراحی و استایل کلی خودرو خصوصاً در نمای عقب که بهواسطهٔ فرم هاچبک کاملاً با نسخهٔ سدان تفاوت دارد، برای شرکتی چون سایپا قابلقبول و قابلتوجه به نظر میرسد.
فعلاً لیست دقیق تجهیزات و آپشنهای شاهین کراس منتشر نشده ولی طبق گفتههای اولیه، این ماشین به تجهیزاتی مثل سانروف، نمایشگر لمسی، فرمان برقی، استارت دکمهای، دیلایت، رینگ آلومینیومی، سنسور و دوربین عقب، تریم داخلی چرمی، کروز کنترل، سیستم تهویهٔ اتوماتیک، دیلایت، آینههای جانبی تاشو برقی، دستیار شروع حرکت در سربالاییها و صندلی رانندهٔ برقی مجهز خواهد بود.
شاهین کراس مثل نسخۀ سدان خود در ابتدا با نسخهٔ توربوشارژ همان پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر M15 (موتور تیبا و ساینا و بقیۀ اقوام وابسته!) عرضه خواهد شد که ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۶۵ نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی صورت میگیرد. بااینحال سایپا وعدهٔ ارائهٔ پیشرانهای قویتر با قدرتی تا ۱۵۶ اسب بخار و همینطور گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک را هم برای شاهین کراس داده است. در همین حال، در سیستم تعلیق این خودرو هم تغییراتی صورت گرفته و ارتفاع آن کمی نسبت به نسخهٔ سدان افزایش یافته است.
به گفتهٔ مدیرعامل سایپا «سید جواد سلیمانی»، انتخاب نام برای شاهین کراس به وزارت ارشاد سپرده شده است. به گفتهٔ وی، تاکنون سه دستگاه از این خودرو تولید شده و تولید انبوه آن به همراه شاهین سدان تا پایان امسال صورت خواهد گرفت. ظرفیت تولید سالانهٔ هردو مدل شاهین سدان و کراس ۲۰۰ هزار دستگاه اعلام شده است. همچنین به گفتهٔ رئیس دفتر رئیسجمهور «محمود واعظی»، ۲۵ درصد از قطعات شاهین کراس خارجی بوده و ارزبری دارد که بیشتر به قسمتهای الکترونیکی مربوط میشود. فعلاً قیمت این کراس هاچبک ایرانی مشخص نیست ولی با توجه به آشفتگی این روزهای بازار خودرو، انتظار نمیرود قیمتی زیر ۲۰۰ میلیون تومان داشته باشد. در این صورت، شاهین کراس در برابر رقبایی مثل امویام X22 و جک S3 قرار خواهد گرفت.
اما همانطور که در ابتدا اشاره شد، همزمان با معرفی شاهین کراس، سایپا بهطور رسممی فیسلیفت دو محصول دیگر خود یعنی ساینا S و کوییک S را هم معرفی کرده است. البته چند ماه پیش سایپا تصاویر ساینا S را منتشر کرده بود اما حالا این خودرو رسماً معرفی شده است. ساینا S بهعنوان فیسلیفت ساینای معمولی با تغییراتی در طراحی بیرونی و با آپشنهای بیشتری به بازار عرضه خواهد شد. کوییک S هم در ظاهر تغییراتی جزئی مثل جلوپنجرهٔ جدید و طراحی متفاوت سپر جلو با خطوطی مشکیرنگ در ادامهٔ چراغها را نسبت به نسخهٔ معمولی تجربه کرده و گفته میشود در دو تیپ ساده و فول آپشن به بازار عرضه خواهد شد.
در حاشیهٔ این مراسم همچنین بهطور رسمی سایپا با یار دیرینهٔ خود یعنی پراید خداحافظی کرد و بدین منظور یک دستگاه ۱۳۱ سفیدرنگ بهعنوان آخرین پراید با نوشتهٔ رئیس دفتر رئیسجمهور روی کاپوت آن راهی موزه شد. پراید که پیشینهٔ آن به فورد فستیوا و مزدا ۱۲۱ و سپس به کیا بازمیگردد، در سال ۱۳۷۲ مهمان جادههای کشورمان شد و پس از خاتمهٔ تولید پیکان در اردیبهشت سال ۱۳۸۴، رسماً ارزانترین خودروی ایران لقب گرفت. این خودرو علیرغم همهٔ ضعفها و کاستیهایش، به خاطر قیمت مناسب (نه در چند سال اخیر)، فراوانی قطعات و هزینهٔ تعمیرات نسبتاً ارزان، پس از پیکان سالها پرفروشترین خودروی ایران بود و در طول نزدیک به سه دهه تولید در کشورمان مدلهای مختلفی از آن توسط سایپا ارائه شد. با همهٔ اینها، سرانجام پراید هم به پیکان پیوست تا بازار خودروی ایران بار دیگر با ارزانترین عضو خود خداحافظی کند.