از این سکو به اون سکو فرجه؛ معرفی بهترین بازی های پلتفرمر برای موبایل

از این سکو به اون سکو فرجه؛ معرفی بهترین بازی های پلتفرمر برای موبایل

آن‌هایی که سن و سالشان به کنسول‌های قدیمی‌تر مثل نینتندو و سگا قد می‌دهد احتمالا اولین تجربه‌هایشان از بازی را به بازی‌های پلتفرمر نسبت می‌دهند. دوران طلایی این بازی‌ها از دهه 80 با ماریو و دانکی کونگ شروع شد و تا همین حالا هم درخشش خود را در قامت بازی های پلتفرمر موبایل حفظ کرده است با اینکه شاید روی کنسول‌ها فروغ سابق را نداشته باشد.

خوشبختانه روند توسعه بازی های پلتفرمر موبایل روز به روز بهتر شده، چرا که پتانسیل اجرای این بازی‌ها روی گوشی‌های موبایل از دید بازیسازان این پلتفرم مخفی نمانده است. این موضوع تا جایی ادامه پیدا کرده که شرکت‌ها و استودیوهای بزرگ هم تصمیم گرفته‌اند فرنچایزهای خودشان را در قالب بازی های پلتفرمر موبایل به گیمرها ارائه کنند. ما هم در این مطلب بهترین بازی‌های موبایل در این سبک  را به شما معرفی می‌کنیم تا در هنگام انتخاب، یک لیست خوب دم دستتان داشته باشید.

Super Mario Run

شاید اگر لیست بازی های پلتفرمر موبایل با یک بازی سوپر ماریو آغاز نشود، بی احترامی به آقای لوله‌کش سیبیلو و البته پلتفرمر باشد. سوپر ماریو ران از همان فرمول قدیمی پرش و سکه جمع کردن و عبور از موانع پیروی می‌کند با این تفاوت که این بار نینتندو بازی را به سبک رانر برده و در واقع امکان کنترل بازی با یک دست را برای باز‌ی‌کننده فراهم کرده است.

در این حالت می‌توانید ماریو را با تپ روی نمایشگر کنترل کنید و از زمان‌بندی درست برای اجرای پرش‌های به جا، مناسب و البته ژانگولر بهره بگیرید. سکه جمع کردن هم به قوت خود باقی است و باید تا جایی که می‌توانید سکه جمع کنید.

Inside

بازی دیگری از استودیوی Playdead که قبلا بازی لیمبو را تولید کرده بود. بازی Inside در همان سبک و حال و هوا اول برای کنسول‌های این نسل و پی سی منتشر شد و بعد سازندگان نسخه iOS آن را هم در دسترس موبایل گیمرها قرار دادند. بازی در یک ضد آرمانشهر سورئال اتفاق می‌افتد و به جای رنگ‌های سیاه و سفید لیمبو، از رنگ‌های مختلف استفاده می‌کند.

بازی بدون هیچ مقدمه‌ای شما را وارد این فضا می‌کند تا کنترل یک پسر بچه را به عهده گرفته و او را با ترکیبی از سکو بازی و حل معما در این دنیای مخوف زنده نگه دارید. بازی سخت است و احتمالا باید در هر تلاش برای عبور از موانع و دشمنان بارها ببازید تا راه درست را پیدا کنید. پازل‌ها هم در ابتدا آسان هستند و کم کم سخت‌تر می‌شوند. اما به هر حال با یکی از محبوب‌ترین بازی‌های پلتفرمر/معمایی طرف هستید که قطعا از امتحان آن لذت خواهید برد.

Downwell

وقتی صحبت از بازی‌های پیکسل آرتی و رترو می‌شود شاید کمتر بازیسازی پیدا شود که در عصر بازی‌های گرافیکی به پیاده‌سازی تک تک المان‌های این سبک فکر کند. اما Downwell دقیقا بر خلاف این جریان حرکت می‌کند و عناصر بازی‌های رترو آنقدر خوب در آن پیاده‌سازی شده که می‌تواند مثل یک نامه عاشقانه برای گیمرهای قدیمی به نظر برسد.

کیفیت Downwell به همین خلاصه نمی‌شود و می‌توان با جرأت از آن به عنوان یکی از بهترین اکشن پلتفرمرهای iOS نام برد. همانطور که از اسم بازی پیداست در آن در یک چاه به سمت پایین حرکت می‌کنید. حلقه گیم‌پلی از بالای چاه شروع می‌شود و در حین پایین رفتن در چاه باید هرچقدر که می‌توانید از موانع دوری کرده و زنده بمانید. در بازی به شما تعدادی جان داده می‌شود و اگر جان‌هایتان تمام شود می‌بازید.

آن سوی باران (Linn: Path of Orchards)

یک بازی پلتفرمر خوب ایرانی که به راحتی جایش را در لیست بهترین بازی‌های پلتفرمر موبایل باز می‌کند.  بازیسازان استودیوی کرسنت مون گیمز در این بازی کاری می‌کنند تا به زمینی که روی آن می‌ایستید و نحوه پریدنتان در بازی شک کنید. پیاده‌سازی این ایده در ساخت بازی به مهارت نیاز دارد چرا که در صورت اشتباه در اجرای آن، گیمر گیج و از بازی زده می‌شود.

آن سوی باران یک پلتفرمر کاملا دو بعدی است و در آن باید بر خلاف برخی از بازی‌های معروف مثل Monument Valley، به جای اینکه خودتان برای پیشروی در مراحل، محیط را تغییر دهید، در یک محیطی که همواره در حال تغییر شکل است بپرید و سر بخورید و راهتان را باز کنید.

Banana Kong

در این بازی که نامگذاری و ایده آن بی‌شباهت به بازی قدیمی مطرح نینتندو یعنی دانکی کونگ نیست، کنترل میمونی را در دست دارید که عاشق موز است اما آنقدر موز جمع کرده که در نهایت بلای جانش می‌شوند و باید از یک بهمن موزی جان سالم به در ببرد. همین داستان مکانیزم رانر بی نهایت بازی را فعال می‌کند.

با زدن روی صفحه کونگ می‌پرد و اگر انگشتتان را روی صفحه نگه دارید کمی در هوا شناور می‌ماند. علاوه بر این با سوایپ به سمت راست می‌توانید از ضربه قدرتی شانه کونگ برای کنار زدن موانعی که راه را سد کرده استفاده کنید. فراموش نکنید موزهای سر راهتان را هم جمع کنید چرا که مثل سکه‌های ماریو برایتان امتیاز به همراه می‌آورند.

Super Cat Tales 2

در این بازی پلتفرمر موبایل کنترل یک گربه را به دست می‌گیرید و باید او را از موانع محیطی و مینیون‌های بازی بگذرانید. کنترل بازی به این صورت است که برای حرکت گربه‌تان به طرفین باید همان سمت نمایشگر را لمس کنید. با رسیدن به موانع عمودی گربه به صورت خودکار از آن بالا می‌رود و برای پریدن هم کافیست دو بار نمایشگر را لمس کنید تا گربه بدود و باز هم به صورت خودکار و در زمان مناسب بپرد.

کل بازی بر اساس همین مکانیزم حرکت و پرش بنا شده و احتمالا در کنترل گربه‌تان به مشکلی برنخواهید خورد. در Super Cat Tales 2 یک سیستم جمع‌آوری آیتم ساده و همین‌طور گربه‌های مختلف قابل بازی هم نسبت به شماره قبلی گنجانده شده. هر گربه توانایی‌های خاصی دارد که می‌تواند تفاوت‌های کوچگی در هنگام گذر از مراحل رقم بزند.

Rayman Adventures

ریمن یکی از فرنچایزهای محبوب یوبیاسفت است و بنابراین شاهد عناوین موبایلی با محوریت ریمن هستیم که Rayman Adventures هم یکی از آن‌هاست. مکانیزم های گیم پلی ماجراجویی های ریمن همانند عناوین پیشین این فرنچایز برای اسمارت فون ها است و بازیکن قابلیت کنترل حرکت پروتاگونیست بازی را ندارد. بنابراین باید با پرش های مناسب او را از خطرات احتمالی فراری دهید.

شاهکار تنها واژه ای است که می توانیم پیرامون بخش دیداری ریمن های امروزی بگوییم. خوشبختانه همین روند با ماجراجویی های ریمن ادامه پیدا کرده و رنگ بندی دلربای بازی موجب می شود تا احساس کنید که به تماشای چندین تابلو نقاشی نشسته اید. اگر دوست دارید بار دیگر با ریمن و دوستانش سفری شادی آور داشته باشید، ماجراجویی های ریمن را از دست ندهید.

Badland 2

یکی از هنری‌ترین بازی‌های این لیست همین Badland 2 است. رنگ بندی محیط و نورپردازی ورای استانداردهای عناوین اسمارت فون ها هستند. این زیبایی تا جایی پیش می رود که هر از چندگاهی ناخواسته بازی را رها کرده و تنها به محیط ها خیره می شوید. بزرگ نمایی نمی کنیم، به بعضی اسکرین شات ها نگاهی بیاندازید تا به این موضوع پی ببرید.

نکته جالب اینجاست Badland 2 عین این که از دیدگاه دیداری یک هنر ناب است، بسیار هم مرموزانه با بازیکن رفتار می کند. نمی دانید شخصیت اصلی کیست یا به کجا می رود، تنها باید با هدایت او و عبور از تله های موجود به منطقه های جدیدی بروید. برای کنترل کاراکتر پرنده بازی هم کار سختی پیش رو ندارید؛ صفحه لمسی به دو بخش چپ و راست تقسیم شده و با ضربه زدن به هر قسمت به سمتی که می خواهید پرواز می کنید.

Vector 2

از آنجایی که سبک رانر هم به عنوان زیرمجموعه های پلتفرمر به شمار می رود، بنابراین به یکی از عناوین معروف این سبک هم می‌پردازیم. پس از یک تجربه پارکوری هیجان انگیز، استودیو NEKKI با قسمت دوم Vector آمده تا بازیکن ها را به ماجراجویی متفاوتی بفرستد.

گیم پلی Vector 2 مشابه گذشته بوده و با ترکیبی از حرکات پارکور و سبک رانر مواجه هستید. خوشبختانه وجود مکانیزم های جدید و استفاده درست از رنگ های تاریک موجب شده تا وکتور 2 همانند عنوان پیشین جذابیت های گوناگونی داشته باشد. اگر خواهان بازی متفاوت هستید، ساخته استودیو NEKKI را از دست ندهید.

Super Phantom Cat

طی این سال‌ها بازی‌های زیادی ساخته شده‌اند که از سبک ماریو نمونه‌برداری کرده و سعی کردهاند تجربه مشابهی با این پلتفرمر محبوب نینتندو ارائه کنند. Super Phantom Cat یکی از همین بازی ها است که گیم پلی مشابه ماریوهای قدیمی دارد. Super Phantom Cat به بازیکن نقش گربه ای را می دهد که می خواهد ابرقهرمان شود. بنابراین با کمک به او باید شخصیت داستان را به آرزوی دیرینه اش برسانید.

جذاب ترین بخش Super Phantom Cat به ترکیب درست المان های نوستالژیک با استانداردهای امروزی باز می گردد. شاید بازی مشابه ماریوهای پیشین باشد ولی استودیو سازنده با اضافه سازی چالش های بیشتر و جدید توانسته تا رنگ و بوی نویی به ساخته خود بدهد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.