با اینکه مشخص نیست نتیجهی نهایی گفتوگوهای رنو و فیات-کرایسلر در ادغام مساوی چه خواهد بود اما چنین معاملهای میتواند برای نیسان به معنی دردسر باشد.
این خودروساز ژاپنی ظاهراً پیشنهادهای رنو برای شکلگیری اتحاد قویتر دو شرکت را رد کرده و اگر رنو پیشنهاد ادغام ۵۰/۵۰ فیات-کرایسلر را بپذیرد شاید نیسان در برخی بازارها به حاشیه برود.
برای مثال آمریکا را در نظر بگیرید که فیات-کرایسلر از نظر فروش پیکاپ های سبک عملکرد بسیار بهتری در مقایسه با نیسان دارد. این در حالی است که نیسان سرمایهگذاری زیادی برای بازنگری در پیکاپ فول سایز تایتان انجام داده است. همچنین پیکاپ رم این خودروساز اخیراً از نظر فروش شورولت سیلورادو را پشت سر گذاشته و به دومین خودروی پرفروش بازار آمریکا تبدیل شده است.
دیگر مشکلی که میتواند وجود داشته باشد ضعیف شدن قدرت چانهزنی نیسان با شکلگیری اتحاد رنو/فیات-کرایسلر است. همچنین ساختار جدید کمپانی میتواند قدرت مدیریتی نیسان با ۱۱ عضو کلی هیئتمدیره را کمرنگ کند.
کریستوفر ریچر تحلیلگر ارشد CLSA میگوید:
این موضوع نشان میدهد که فقط نیسان رئیس نیست. رنو چندین بار با در بسته مواجه شد و به دنبال شریک جدیدی بود. این موضوع میتواند روند حرکت نیسان را تغییر دهد.
اگرچه نیسان و میتسوبیشی میتوانند انتظار اضافه شدن ۱ میلیارد یوروی دیگر به خاطر همراه شدن فیات-کرایسلر را داشته باشند اما در روند مذاکرات اشارهی زیادی به این دو خودروساز ژاپنی نشده است.
فیات-کرایسلر گفته است:
فیات-کرایسلر به دنبال همکاری با شرکای رنو است تا ارزشافزودهی بیشتری برای تمامی اعضای این اتحاد ایجاد کند. فیات-کرایسلر جایگاه و دستاوردهای شرکای رنو را تشخیص داده و مزیتهای انتظاری قابلتوجهی را از گسترش این همکاری میبیند.
اما هنوز هم نیسان میتواند وضعیت خود را در این اتحاد بازنگری شده حفظ کند. این موضوعها میتوانند خودروهای الکتریکی شده و تکنولوژی خودران باشند که فعلاً فیات-کرایسلر در هیچیک از آنها قدرت زیادی ندارد.