اخراج شهروند پاکستانی از آمریکا به خاطر ذخیره تصویری دلخراش در موبایل

اخراج شهروند پاکستانی از آمریکا به خاطر ذخیره تصویری دلخراش در موبایل

در پی انتشار خبر اخراج دانشجوی فلسطینی هاروارد از آمریکا، افراد بیشتری هم از لغو ویزای خود به خاطر محتوای گجت هایشان خبر داده اند.

هفته گذشته ماموران مرزی آمریکا با استناد به قانونی جدید ویزای یکی از دانشجویان جدید الورود هاروارد به نام «اسماعیل عجاوی» را باطل کردند. این قانون داوطلبان ویزای این کشور و مسافران را در بدو ورود به ارائه اطلاعات در مورد حسابشان در شبکه های اجتماعی مجبور می کند و تا کنون زندگی افراد زیادی را تحت تاثیر قرار داده که خبرهای آن تازه به رسانه ها درز می کند.

ویزای این فرد به خاطر تصویری در یک گروه واتس اپ باطل شده

یکی از این موارد به فردی پاکستانی مربوط می شود که او هم مثل عجاوی به واسطه محتوایی که افراد دیگر در واتس اپ به اشتراک گذاشته اند، از ورود به آمریکا محروم شده است. این فرد خواستار پنهان ماندن هویت واقعی‌اش شده و به همین خاطر در منبع گزارش «دخیل» خوانده می شود که ما هم در ادامه از همین اسم استفاده می کنیم.

دخیل قصد دیدار با اقدامش در آمریکا را داشته و پس از دریافت ویزای B1/B2 اجازه اقامت موقت در این کشور را پیدا کرده بود. او بعد از چندین ماه در نهایت راهی آمریکا شد اما به محض ورود به فرودگاه «جورج بوش» در هیوستون تگزاس به مشکل خورد.

ماموران «اداره گمرک و محافظت مرزی» پس از بررسی مدارک دخیل علت سفر وی به عربستان را جویا شدند که ظاهرا به قصد انجام حج صورت گرفته بود. ماموران از این پاسخ قانع نشده و او را به اتاقی خارج از تالار فرودگاه راهنمایی کردند.

در این اتاق سوال هایی درباره دلیل سفر، مدت اقامت و برنامه های وی در آمریکا پرسیده شد و سپس نوبت به بازرسی کامپیوتر و دیگر ابزارهای او رسید. این شهروند پاکستانی برای بیش از ۶ ساعت در این اتاق سرد و بدون پنجره تحت بازرسی بود و در ادامه هم یک افسر او را متهم کرده که قصد ماندن در آمریکا و کار کردن در جایگاه گاز پسرعمویش دارد، اتهامی که از سوی این فرد پذیرفته نشده است.

ماموران پس از بررسی گوشی تصویری از یک کودک مثله شده را پیدا کردند که ظاهرا یک دهه قبل در پاکستان به قتل رسیده و همان زمان تصویرش در این کشور پخش شده بود. دخیل در پاسخ به ماموران تاکید کرده که تصویر این کودک در یک گروه واتس اپ به اشتراک گذاشته شده و اپ پیام رسان به صورت خودکار آن را ذخیره کرده است.

ماموران به قاچاق اعضا توسط وی مشکوک شده‌اند

به گفته دخیل آن زمان کاربران برای هشدار در مورد کودک ربایی در کراچی و حفاظت بیشتر از کودکان این تصویر را برای پدر و مادرها ارسال می کردند. با این حال ماموران قانع نشده و حتی سوال هایی در مورد احتمال قاچاق اعضا توسط وی مطرح کرده اند. علاوه بر این اسامی افراد عضو گروه هم توجه ماموران مرزی را به خود جلب کرده بود.

در نهایت پس از ساعت ها بازرسی اداره گمرک و محافظت مرزی نه تنها ویزای ۵ ساله دخیل را باطل کرد بلکه به وی اعلام شد که با درخواست ویزای آمریکا برای همسر و دخترش هم موافقت نخواهد شد. وی پس از بازگشت به پاکستان تا کنون دو بار به سفارت آمریکا مراجعه کرده اما کارکنان سفارتخانه امکان صدور مجدد روادید پس از ابطال ویزا توسط اداره مذکور را ندارند.

بر اساس اسنادی که دخیل در اختیار تک کرانچ قرار داده دلیل بازرسی بیشتر ماموران از او اسمش بوده، به گونه ای که به نظر می رسد این ماموران فهرست خاصی از اسامی را در اختیار دارند که باید در مورد آنها احتیاط بیشتری به خرج داده شود.

حتی در بخشی از این سند به آپلود محتوای گوشی دخیل در دیتابیس مرکزی اداره گمرک و حفاظت مرزی و همچنین ارسال آن به «کارگروه مشترک تروریسم» پلیس فدرال اشاره شده است. دخیل امید چندانی به دریافت مجدد ویزای آمریکا ندارد اما امیدوار است اسماعیل عجاوی از تحصیل در آمریکا محروم نشود.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.