اتوبوس مرسدسبنز فیوچر باس با هدف استفاده از تکنولوژی خودکار در محیط شهری، به صورت آزمایشی در خیابانهای آمستردام هلند به راه افتاده است. در مسیری که به بلندترین خط اتوبوسهای تندرو (BRT) در اروپا مشهور است، فیوچر باس میتواند تا حداکثر ۷۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد و در همین حین، در ایستگاهها توقف کرده، درها را باز و بسته میکند و با ارتباط مناسب با چراغهای راهنمایی، میتواند بهخوبی تمام موانع، اعم از عابران پیاده تا خودروها را پشتسر بگذارد.
دایملر اولین تولیدکنندهای در جهان است که یک اتوبوس شهری با سیستم رانندگی خودکار را در شرایط ترافیک واقعی قرار میدهد. البته یک راننده نیز شرایط CityPilot را رصد میکند. این سیستم با فشردن یک دکمه فعال میشود و در عین حال، به راحتی با حرکت کوچک در فرمان یا لمس میدونی گاز یا ترمز از جریان خارج میگردد.
سیستم CityPilot مرسدسبنز از رادارهای دوربرد و کوتاهبرد، سیستم ناوبری ماهوارهای GPS، دوربینهای با ابعاد بزرگ و حسگرهایی که بیشتر آنها از کانپست فیوچر تراک ۲۰۲۵ مشتق شدهاند، بهره میبرد. علاوه بر این، این سیستم میتواند از طریق وایفای، اطلاعاتی در مورد وضعیت چراغهای ترافیکی دریافت کند.
ولفگانگ برنهارد (Wolfgang Bernhard)، عضو هیئت مدیره دایملر AG برای تراکها و اتوبوسهای دایملر در این زمینه میگوید:
سیستم CityPilot توسعهای فراتر نسبت به Highway Pilot، مخصوصاً برای شهرهای بزرگ پیدا کرده است. در نتیجه، امکان رانندگی خودکار به صورت جزئی، در برخی خط های ویژه اتوبوس فراهم میگردد؛ موضوعی که موجب ایمنتر شدن حملونقل شهری، بهینهسازی و بهرهوری بیشتر آن میشود. به این ترتیب، افراد بیشتری میتواند به موقع و در شرایط راحت به مقصد برسند. اپراتورهای اتوبوسی، رانندگان اتوبوس و مسافران؛ همه از این تکنولوژی جدید سود خواهند برد.
البته تکنولوژی دایملر، رانندگان اتوبوس را بیکار نمیکند؛ چرا که آنها در پشتفرمان و برای واکنش به شرایط مسیری که برای رانندگی خودکار مناسب نیست، حضور خواهند داشت. در هر حال، برای اینکه «فیوچر باس» از نسخه کانسپت کنونی به مرحله تولید برسد، احتمالاً نیازمند ساخت خطوط جداگانهای در بین خطوط BRT خواهد بود.