قانونگذاران اتحادیه اروپا ظاهراً تصمیمهای جدیدی در مورد پلتفرمهای شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک و اینستاگرام گرفتهاند که بهموجب آن تغییرات بزرگی در نحوه جمعآوری دادههای کاربران و حفظ حریم خصوصی آنها ایجاد میشود.
به گزارش والاستریت ژورنال و رویترز، قانونگذاران حریم خصوصی اتحادیه اروپا میگویند متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام نمیتواند کاربران را مجبور کند تا با جمعآوری دادهها موافقت کنند و برای پیوستن به متا از آنها رضایت اجباری بگیرد.
بهموجب این تصمیمها، دیگر پلتفرمهای اجتماعی نیز همچون متا نمیتوانند کاربران را مجبور کنند تا برای ایجاد حساب کاربری، رضایت دهند دادههای آنها جمعآوری شود. این تصمیم تغییری بزرگ در نحوه عملکرد شبکههای اجتماعی و اصلاح ساختاری در قوانین حریم خصوصی خواهد بود.
گفتنی است جزئیات مربوط به تصمیمات جدید قانونگذاران هنوز بهصورت رسمی منتشر نشده است. اما این تصمیمها، تهدیدی برای مدل کسبوکار غول رسانههای اجتماعی خواهد بود و زیربنای مالی این شرکت را دستخوش تغییراتی میکند. بهموجب این تصمیمات، متا دیگر نمیتواند کاربران را مجبور کند تا برای ایجاد حساب کاربری در فیسبوک و اینستاگرام، خطمشی این شرکت را بپذیرند و دادههای آنها برای تبلیغات هدفمند مورد استفاده قرار گیرد.
پایانی بر تبلیغات هدفمند و جمعآوری دادههای کاربران متا
کاربران برای ایجاد حساب کاربری در فیسبوک و اینستاگرام، باید خطمشی حفظ حریم خصوصی متا را بپذیرند، در غیر این صورت نمیتوانند اکانت داشته باشند. قانونگذاران حریم خصوصی اتحادیه اروپا، چنین رویکردی را مغایر قوانین مربوط به حریم خصوصی کاربران میدانند و تصمیمات جدیدی در این زمینه گرفتهاند. قانونگذاران اعلام کردهاند که تأیید خطمشی متا بهمنزله نوعی رضایت اجباری است و با مقررات عمومی حفاظت از دادهها (GDPR) و قانون فراگیر حریم خصوصی اتحادیه اروپا مغایرت دارد.
همانطور که گفته شد، تصمیمهای گرفتهشده از سوی قانونگذاران اتحادیه اروپا هنوز بهصورت رسمی منتشر نشده، بلکه تنها خطوطی از آن رسانهای شده است. همچنین باید اضافه کرد که این تصمیمات، فقط متا را تحت تأثیر قرار نمیدهد و هر شرکت دیگری که تبلیغات هدفمند ارائه میدهد، تقریباً مانند غول رسانههای اجتماعی در معرض چنین شرایطی قرار میگیرد.