متاورس، موضوع داغ این روزهای دنیای فناوری ظاهرا علاوه بر سرگرمی، میتواند برای کاربران خطرناک هم باشد چرا که حالا یک محقق 21 ساله میگوید آواتارش در پلتفرم واقعیت مجازی متا به نام «هورایزن ورلدز» (Horizon Worlds) توسط چند آواتار مرد مورد تعرض جنسی قرار گرفته است.
متاورس با سرعت در حال پیشرفت است و برخی آینده را برای دنیاهای مجازی میدانند، اما از سوی دیگر کارشناسان و حتی سیاستمداران درباره امنیت آن ابزار نگرانی میکنند. برای مثال وزیر هوش مصنوعی امارات متحده عربی در نشست داووس گفته که باید به دنبال قوانین بینالمللی برای متاورس بود و حتی قتل در این دنیاهای مجازی باید جنایت واقعی تلقی شود.
ظاهرا این نگرانیها بیهوده نیست و باید شرکتها روی امنیت این فضا بیشتر تمرکز کنند. اگرچه متا در گذشته گفته بود برای حفظ امنیت کاربران در متاورس میان آواتارها فاصله اجباری ایجاد میکند، اما حالا زنی 21 ساله در پلتفرم واقعیت مجازی همین کمپانی قربانی تعرض جنسی شده است.
تعرض جنسی به آواتار زنی 21 ساله در متاورس
یک محقق 21 ساله که برای گروه «SumOfUs» کار میکند، اعلام کرده که آواتارش در دنیای واقعیت مجازی متا، هورایزن ورلدز مورد تعرض جنسی قرار گرفته است. هورایزن ورلدز که در حال حاضر تنها در اختیار کاربران در ایالات متحده و کانادا قرار دارد، به شما تجربه زندگی در یک دنیای مجازی را ارائه میکند.
مدیر کمپینهای گروه SumOfUs، «ویکی وایت» در صحبت با بیبیسی گفته که تعرض و حملات در دنیای مجازی میتوانند به شدت آسیبزا باشند:
«با وجود اینکه توی دنیای مجازی اتفاق افتاده، هنوز هم مهم است. هنوز هم تاثیر واقعی روی کاربران دارد.»
به گفته خانم وایت، محققی که مورد تعرض جنسی قرار گرفته هم شوکه شده و هم به این موضوع فکر میکرده که بدن واقعیاش نیست و آواتار او مورد حمله قرار گرفته است. با این وجود میدانسته که اتفاق مهمی برای تحقیق است و باید آن را ضبط کند.
بنابر اعلام بیبیسی که بخشی از این ویدیو را مشاهده کرده، دو آواتار مرد در یک اتاق با آواتار زن قرار داشتند. اگرچه این ویدیو از نگاه محقق زن است، اما مشخص است که یکی از این آواتارها وضعیت را مشاهده میکند و آواتار دوم فاصله بسیار کمی با آواتار زن دارد.
گروه SumOfUs میگوید چنین موضوعی را با گروه کوچکی از سهامداران در میان گذاشته و از آنها خواسته تا خطر تاثیرات حقوق بشری متاورس توسط شرکت مورد بررسی قرار بگیرد. به اعتقاد وایت، متا باید همین حالا دست به کار شود و با چنین مشکلی مقابله کند:
«بیایید چنین رفتارهایی را در متاورس تکرار نکنیم. ما به برنامه بهتری برای نحوه کاهش آسیبهای آنلاین در متاورس نیاز داریم.»
با وجود چنین درخواستها و انتقادهایی، متا میگوید تنظیم پیش فرض سیستم «حریم شخصی»، فاصلهای 1.2 متری میان آواتار کاربران و افرادی که در لیست دوستانشان قرار ندارند، ایجاد میکند. در این سیستم اگر افراد به حریم شخصی برسند، حرکت روی به جلوی آواتار آنها را متوقف میکند. البته به گفته خانم وایت، محقق این گروه تشویق شده بود تا قابلیت حریم خصوصی را غیرفعال کند.