شاسی بلندهای لوکس امروزه از بازار پررونقی برخوردارند. در این بررسی ما سه شاسیبلند تقریباً هماندازه با قدرتهای یکسان را در برابر هم قرار دادهایم. جگوار اف پیس جدید به همراه مرسدس بنز GLC و بامو X3 سه رقیب مورد بحث هستند که از پیشرانههای ۴ سیلندر دیزلی استفاده میکنند.
جگوار هماکنون بهتر از هر زمان دیگری بوده و مدلهای قدیمی آن جای خود را به نمونههای مدرنی چون شاسیبلند اف پیس دادهاند. ما اینجا دربارهی خودروهای ارزان صحبت نمیکنیم. جگوار اف پیس با پیشرانهی ۴ سیلندر دیزلی بهای آغازی ۴۳۵۰۰ یورویی دارد. بامو X3 xDrive 20d (42800 یورو) تقریباً قیمت یکسانی با رقیب انگلستانی نشان میدهد اما مرسدس بنز با بهای ۴۶۸۲۷ یورویی خود راه را جدا کرده و گرانترین خودرو لقب میگیرد. البته این خودرو قدرت و گشتاور بیشتری دارد.
انتظار ما از ساختههای جگوار کیفیت بالا خصوصاً در کابین است اما در اف پیس پلاستیکهای ساده پنهان نبوده و به محض نشستن در کابین آنها را مشاهده خواهید کرد. کسانی که خواهان حفاظت خود از این حس نهچندان خوشایند هستند باید تجهیزات اضافی را سفارش دهند. حتی موارد قابلذکر دیگری هم وجود دارند که حس بد داخل کابین را تشدید میکنند: کابلهای پنهان نشده در کف خودرو، سطوح سخت کابین و…
در بامو پلاستیکهای بهتر زیادتری وجود دارند و همچنین شاهد سطوح آلومینیومی هستیم اما پوششهای سادهی موجود در ستون B از طرف دیگر میتواند باعث ایجاد گله و شکایت شود.
اما نوبت به مرسدس بنز میرسد و اینجاست که اوضاع بهکلی فرق میکند. GLC خیلی جگوارتر از اف پیس است! چرم کشیده شده روی داشبورد (سفارشی) نگاهها را بهسوی خود جلب میکند. کابین زیبای این خودرو بسیار شبیه C کلاس است. به علاوه همان میزان تجهیزات ایمنی و بهترین صندلیها در این خودرو نیز وجود دارند.
به عنوان قهرمان کیفیت، GLC رقیبی در این حوزه ندارد. از نظر تغییرپذیری هر سه خودرو در سطحی متوسط هستند. تفاوتها در حجم فضای خالص هستند. جگوار با فضای صندوق ۱۷۴۰ لیتری بالاتر از دو رقیب دیگر با حجم فضای بار ۱۶۰۰ لیتری قرار میگیرد.
تفاوت قابلتوجه تفاوت مرسدس بنز نشان داده میشود. برای روشن کردن GLC باید از کلید استفاده کرد. جای شگفتی است که مرسدس بنز هنوز به این سنت وفادار مانده است. همچنین باید پرسید که چرا یک شاسیبلند سنگین در پیچها اینقدر سریع باشد؟ این خودرو هرگز اسپورت نیست.
اما سواری خودرو ناهنجار نیست. GLC با استفاده از سیستم تعلیق بادی سفارشی به راحتی از عهدهی ناهمواریها برمیآید. همچنین در کابین خودرو شاهد صدای کم پیشرانه و باد هستیم. این میزان از راحتی واقعاً کمنظیر است مخصوصاً وقتی پس از مرسدس سوار جگوار شوید چراکه این خودروی انگلیسی جزئیات شرایط بد جاده را به کابین انتقال میدهد.
صدای جاده بیشتر به کابین جگوار راه پیدا میکند. این خودروی بزرگ بهطور عجیبی از پس پیچها برمیآید و وزن ۱۸۹۵ کیلوگرمی آن به ندرت به چشم میآید. در خلال تست اسلالوم سیستم ESP دخالت میکند بنابراین در این بخش جگوار به پای رقبا نمیرسد.
شتاب گیری جگوار نیز همانند تست اسلالوم آن است. این شاسیبلند ۴.۷ متری بازنده است و پیشرانهی خشن آن تلاش زیادی را نشان میدهد. در سرعتهای پایین بامو X3 ثابتقدمتر است درحالیکه GLC علیرغم وزن ۱.۹ تنی خود در دورهای میانی خوب عمل میکند.
در هر موردی مرسدس بنز فرز بودن خود را نشان میدهد. GLC سریع بوده و داخل کابین آن از هر استرسی آزاد هستید.
به نظر میرسد که بامو هدف متفاوتی دارد. خودروی حاضر در تست دارای لاستیکهای سفارشی ۲۷۵ است. جای تعجب نیست که بامو با وجود فرمان حساس به همراه شاسی سفت ماهرترین خودرو در مانورهای سنگین است.
خب به بخش نهایی و قضاوت دربارهی برندهی این مقایسه میرسیم. مرسدس بنز GLC به خاطر مزیتهای واضح نسبت به بامو برندهی این مصاف است. این برتری عموماً به خاطر تجهیزات بیشتر و راحتی قابلتوجهتر سیستم تعلیق بنز نسبت به بامو است. هرچند بامو X3 بالاتر از جگوار اف پیس قرار میگیرد. جگوار در زمینههای راحتی و کیفیت به رقبای آلمانی خود میبازد و تنها باید به بهترین عملکرد ترمزها و طراحی زیبای خود بنازد.
منبع: auto-motor-und-sport